A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
Sport :: Humor 
 
the hungarian world connection 

 

KULTÚRÁLIS HIREK
Kanadai magyar kultúrális egylet
Magyar költõk a Montreali magyar irodalmi fesztiválom
Erdélyi Magyar Tudományegyetem
Magyar nyelvizsga Kanadába
Ötven éve a nemzet megmaradásáért

 ROVATOK
 Forma1
 Mozaik
 Zsebsite
 Dömötor Ödön
 Táltos Ákos

 SZABADIDŐ
 Könyvszemle
 Bridzs
 Sakk
 Kuriózum

 FÓRUMOK
 Hozzászólás

Kanadai Magyar Kulturális Egylet

április 27.

A egyesületet ezév márciusban alakította meg a Hamiltonban mûködõ és a "Gallery on the Bay" csarnokban kiállító mûvészek csoportja. Az alapítók hivatalos formában lefektették egyesülésük céljait, annak irányvonalait, és megegyeztek, a nem vagyont-gyûjtõ szervezetet alakításában.
Alapító és vezetõ a Hamilton csoportnál Mary Ebos. Alapító társak, Blanár Andrea, Torma Anna és -Szilasi Gábor mint tiszteletbeli tag, - igazgatóhelyettesi minõségben szerepelnek.
Blanár Andrea, április 17-én találkozott elõször a montreali magyar származású mûvészekkel, hogy megalakítsák a Szervezet montreali csoportját. Az elsõ hívásra, mintegy 60 Montrealban élõ magyar származású hivatásos mûvész jelentkezett. A nagy számú érdeklõdés meglepõ, egyben nagy öröm volt a kezdeményezõk számára, és igaz hittel tölti el õket, hogy sikerük vitathatatlan lesz.
A Szervezet célja, hogy egybegyûjtse azokat a magyar származású mûvészeket, akik Kanadában élnek, és együttes erõvel egymást segítve érjenek el nagyobb eredményeket, mint ahogy önállóan képesek lennének. Ezek között szerepelnek a tervbe vett kiállítások, amit minden alkalommal más városban rendeznek majd. Sikerüket abban látják, hogy nagy szolgálatot tesznek a magyarságnak, megismertetve a kanadai lakosokat mûvészeink munkájával, és egyidõben terjesztve a magyar kultúrát mind a magyar, mind a kanadai körökben.
Az Egyesület felépítése, a hivatásos mûvészek mellett helyet ad amatõr mûvészeknek is, és az õket támogató "barátoknak". Tehát tagja lehet mindenki, aki érdeklõdik és szívén viseli a Kanadában élõ magyar mûvészeink sorsát, életét, lehetõségeit.
Kérjük, amennyiben érdeklõdni és a szervezetbe belépni szeretnének, mûvészek minden kategóriában, és barátokként, bõvebb felvilágosításért hívják:
Blanár Andreát, tel: 697-0844


ennyi
Impresszum | Hirdetési árak | © 2000 Magyar Krónika Rt