Ha ide kattint, a Krónika lesz böngészõjének nyitóoldala
the hungarian world connection  
X
 
 
Montreali Magyar Iskola diákjai Ottawaban
Május 12-én a Montreali Magyar Iskola növedékeit ottawai tanulmányi kirándulásra vitte az iskola tanári kara Ciamarra Júlia vezetésével,  a szülök és  több érdeklődő  kíséretében. Két autóbusszal, összesen 110-en indultak a kora reggeli órákban Ottawa felé.  A program szép és eseménydús volt.

RÖVID HÍREK
Kanadai Hiradó Emlékezés az amerikai -magyar hősi halottakra Ünnepi keretek között emlékeznek az Arlington temetőben a Magyar származású amerikai hősi halottakra, a Magyar követség és NATO kiküldöttje jelenlétében. A vendégeket, a kaliforniai Huszárok kísérik a a temetőben a hősök sírjaihoz.

A skótot elüti egy autó. Szerencsére nem történik semmi baja, és az autós ad neki 100 fontot, hogy ne tegyen feljelentést. A skót szeme felcsillan:

      - Gyakran jár erre, uram?.
 
Új lelkipásztora van a Magyarok Nagyasszonya Egyházközségnek
Május 20-án érkezett Budapestről Androvics Tamás atya, aki majd Deák atya nyomdokaiba lép ez év szeptembertől. Bemutatkozó Szentmiséjét vasárnap mondta el, utána Deák atya vendégeként a jelenlevők  közös ebéden  ismerkedhettek meg és beszélgethettek vele.A Krónika olvasóinak az alábbi bemutatkozó levelet küldte.
AKTUÁLIS
Ön és az ön öröksége...

Tudta-e, hogy az életbiztosítás is segíthet abban, hogy a hagyaték pontosan úgy éljen tovább, ahogy azt kívántuk? Továbbá biztonságot is nyújt a tudat. hogy örököseink jól élhressenek Lássuk, hogyan?
   Fórumok
Magyarok
Kultúra
Számítástechnika
Tudomány
Páros és...
Sport
Politika
Szerkesztõség
Helyesen magyarul
  Szótár

 
A középnemzedék tagja, Kasza Marton Lajos Salgótarjánban született 1939-ben. Ott végezte középiskolai tanulmányait. Az októberi forradalom leverése után jött Kanadába. Torontóban és Dél-Ontárió különböző helyein élt, ahová változatos foglalkozása kötötte. Versei megjelentek újságokban, folyóiratokban,
Mozaik

Svéd Sándor (Bp., 1906. máj. 29. - Bécs, 1979. jún. 9.) : operaénekes (bariton). Tanulmányait a budapesti Zeneművészeti Főiskolán Szabados Bélánál  végezte, majd Olaszországban Mario Sammarcónál és Riccardo Stracciarinál tanult. 1927-ben, oklevelének megszerzését követően a budapesti Operaházban Leoncavallo Bajazzók-jában mutatkozott be. 1931-ben Bécsben vendégszerepelt,

GONDOLATOK
Magyar Lelkigyakorlat A Rougemonti Kolostorban
 Minden év májusában, immár több mint huszonöt éve, magyar lelkigyakorlat is van a Cisztercita rend Notre Dame de Nazareth, rougemonti kolostorában.
 
 
 
   
 
Keresés a magyar weben...
 
Matgyar Telekom, Westel 900, Pannon GSM...
 
Szállás keresés, hotel, magánszállás...
 
 

Magyar sajtó

Külföldi sajtó    
Világgazdaság, MTI, Origo,
Ingatlan.com, BBC Magyar Adás,
Közéleti Krónika, Nemzeti Sport, Startlap, Vicclap.hu.
Montreal Gazette, Toronto Star,
New York Times
, Chicago
Tribune
, USA Today,
The Globe and Mail
.
Klikk ide

 

Magyar linkek Külföldi linkek
Magyar Auto Club, Malév, Parlament, Magyar Múzeumok, Magyar Elektronikus Könyvtár. CNN, Eurosport, NHL, Forma1, Merriam-Webster, Britannica. Download.com.
 
 

  

 

 

Impresszum | Hirdetési árak
© 2007 Magyar Krónika Rt.
Ezek az oldalak az Internet Explorer 5.x és a Netscape Navigator 6.x illetve ennél magasabb verziószámú böngészõkre.
valamint 800x600-as képernyofelbontásra lettek optimalizálva..
Ezeknél régebbi, vagy más böngészõk esetében bizonyos funkciók hibásan mûködhetnek.
Amennyiben frissíteni kívánja böngészõjét, kattintson a kívánt ikonra.