A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 
Keresés


 RÖVID HíREK
  Hírek röviden...

 ROVATOK
 Mozaik
 Zsebsite
 Dömötor Ödön
 Táltos Ákos


Csatlakozz a Montreáli Magyar Fiatalok Köréhez!

A HUREL rovata
Nyári Tájékoztató

Magyar Krónika, július 17.
Ádám Christopher 


Kedves Hurel tagok, barátok és támogatóink!

Immár néhány hónapja , hogy  a HUREL-Montreáli Magyar Fiatalok Köre kissé elcsendesült. Idén nem voltunk olyan aktívak mint tavaly, aminek  több oka is volt.

Jómagam doktorátusi munkámmal voltam eléggé elfoglalva  az Ottawai Egyetem történelem tanszékén. Ezen kívül április végén Magyarországra utaztam, ahol egy hónapot töltöttem. Itt találkoztam néhány fiatal közéleti személlyel--mint például Hegedűs Zoltánnal, az UFI című ifjúsági havilap főszerkesztőjével és Kapitány Gergellyel, a Célpont című heti televíziós program műsorvezetőjével.

Ezen kívül több mint másfél órás beszélgetést folytattam Lantos Bélával, a Határon Túli Magyarok Hivatalában, aki a Kárpát-medencén kívül élő magyarsággal tartja a kapcsolatot. Beszéltem velük a montreáli magyar közösségről és Hegedűssel és Kapitánnyal interjút is készítettem. Amint visszaérkeztem Európából, megalakult a "Montreáli Magyar Történelmi Társaság" (Montreal Hungarian Historical Society), melynek június elején elnöke és kurátora lettem.

Erről beszámolóm végén írok bővebben. Személyes elfoglaltságomon kívül pedig, Varga Timea és Gergely Tibor is nagyon hiányoztak a Hurelből, amikor az év elején visszamentek Magyarországra. Mindig is rendkivül aktív tagjai voltak a Hurel vezetőségének és  mindkettőjüket várjuk vissza Montreálba!

Elfoglaltságom ellenére, természetesen nem múlhat el a nyár Hurel program nélkül. Ezért 2006. AUGUSZTUS 12-én (szombaton) mindenkit örömmel vár a Hurel  piknikre és természetjárásra a Mount Royal hegyen délután 1 órakor. Kérem, hogy előre jelentkezzetek e-mailen keresztül. Július vége felé e-mailen küldünk ki részletesebb tájékoztatást a feliratkozott résztvevőknek.

Mint már említettem, június elején megalakult a Montreáli Magyar Történelmi Társaság, és ennek a szervezetnek  elnöke lettem. A montreáli önkormányzat felkért minket, hogy szervezzünk történelmi kiállítást a montreáli magyar közösségről, melyet 2006. november 16-tól november 24-ig lehet majd megtekinteni a montreáli Városházán. A Társasságban mindannyian örömmel vettük észre, hogy a magyar közösség pozitívan fogadta ezt a kezdeményezést és rendkívül nagy az érdeklődés a szervezet iránt.

Egyre többen támogatják, pl. kéthetente történő gyűléseinken rendszeresen több mint 20-an jelennek meg. A kiállításon felül, a Társaság filmet készít Sophie Fekete filmrendező segítségével, mely idős magyarokkal készült interjúkból áll majd,  könyvet adunk ki a montreáli magyar közösség történelméről és a kimagasló magyarokról, valamint a helyi magyar egyesületek, szervezetek és egyházak levéltári anyagát gyűjtjük és ennek rendezésével és megőrzésével foglalkozunk. Mivel  idén a négy éves Hurel is oszlopos tagja lett a magyar közösségnek, örömmel várjuk a fiatalok közreműködését a Történelmi Társaság munkájában. További információért olvasd el felhívásunkat a Magyar Krónikában és lépj kapcsolatba a szervezettel (e-mail: mhhs@magyarkronika.com )

További kellemes nyaralást kívánok minden Hurel tagnak és barátnak! Kérem, írjátok be naptárotokba  közelgő piknik-természetjárás programunkat!
Ádám Christopher
A HUREL elnöke
e-mail: hungarorelacio@canada.com
Honlap: http://hungarorelacio.blogspot.com

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2006 Magyar Krónika Rt