A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
 


 ROVATOK
 Mozaik
 Zsebsite
 Dömötor Ödön
 Táltos Ákos


 FÓRUMOK
 Hozzászólás

 


Szent István Piknik

Magyar Krónika, augusztus 26.
Göndös Andrea

A montreáli magyarság körében immár hagyománnyá vált az augusztusban megrendezésre kerülõ Szent István piknik, mely az elmúlt esztendõkhöz hasonlóan idén is Rawdonba csalogatta a régi és új résztvevõket. Sokan vannak akik már évek óta ellátogatnak ide, hogy kellemes erdei környezetben töltsenek el egy napot barátok, ismerõsök társaságában visszaidézve egy kicsit az óhazát, a magyaros ételek, italok, zene és beszélgetések közepette.

Férjemmel együtt elõször látogattunk el Rawdonba és bizony felcsillant a szemünk, amikor, a szervezõk jóvoltából kitûzött magyar zászlókat megpillantottuk az út mellett. A piknik bejáratánál, a kapu fölött, kedves felirat fogadott bennünket: “Isten hozott”. Így léptünk be és lettünk egy pillanat alatt résztvevõi egy vidám nyárvégi vigasságnak. Ekkorra a mise már befejezõdött és mindenki jóízûen fogyasztotta a magyar konyha remekeit: volt bográcsgulyás, pecsenye, sült csirke és húsleves cérnametélttel. Délután még fõtt kukorica és fánk is került az asztalra. A nap sztárja, és egyben a legnépszerûbb étek, a lángos volt, és ezt a lángosra várakozók kígyózó sora is bizonyította. Mindezt a sok finomságot a konyhában dolgozók jóvoltából fogyaszthattuk, akik fáradságot nem kímélve fõzték meg és szolgálták fel a különbözõ fogásokat. Ebéd elõtt és után a zöld környezetben természetesen egy kis mozgásra is sor került: a labdajátékok mellett volt céllövészet és úszás is.

Már az utolsó lángost is kiosztották, a látogatók nagy része útnak indult és férjemmel mi is éppen indulni készültünk, amikor hirtelen elsötétült az ég és hatalmas zápor zúdult a piknikes sátrakra, melyek alatt, aki csak tudott igyekezett menedéket találni. Mint minden nyári esõ, úgy ez is csak néhány percig tartott- csak addig, hogy lemossa lábunkról a port és a nap kellemes emlékeivel feltöltõdve mi is útnak induljunk.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2000 Magyar Krónika Rt