A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
 


 ROVATOK
 Mozaik
 Zsebsite
 Dömötor Ödön
 Táltos Ákos


 FÓRUMOK
 Hozzászólás

 


A HUREL rovata

Minek nevezzelek?


Rencsik Pál Marcell

Ugyebár mostanában a legtöbbször feltett kérdés, hogy végül is mi az a bizonyos ifjúsági szervezet, amelynek olyan furcsa neve van?

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy magyar iskola. Ebben a magyar iskolában élt néhány magyar tanár. Legnagyobb bajuk csak az volt, hogy nem volt olyan szervezetük, ahol kortól függetlenül, mindenki jól érezhette magát. Akkor született az az ötletük, hogy létrehozzanak egy ifjúsági szervezetet. Ennek a kicsi újszülöttnek Hurel lett a neve. No jó, most már csak az nem világos, hogy mivel is foglalkozik ez a szervezet. Inkább erre a kérdésre kellene választ adni.

Nagyon tömör és legfőképpen rövid leszek, hogy elkerüljek minden félreértést, de előtte még egy kicsit tovább húzom a fonalat, hogy aki már tudja a fámát az könnyedén átugorjék a következő bekezdésbe. Vagyis máris az elején két lehetőséged van:1.) ha ismersz bennünket, akkor menj a legutolsó bekezdéshez, 2.) Ha nem ismersz, olvasd el végig (és magold be) amíg csak bírod. Remek, ezek szerint te még nem hallottál rólunk! Nem baj, sőt annál jobb, mert legalább egy kis meglepetésben lesz részed, ha végig olvasod ezt a cikket! Egy szótárt tartok most a kezemben, hogy meghatározzam a fiatal szót (pl. a le Larousse de poche 2002-t, hogy egy oldalon maradjunk). Mindent leír tüzetesen, csak sajnos azt nem, hogy végül is melyik az az áhítozott kor-intervallum, ami meghatároz egy fiatalt. Most azoknak, akiknek nincs fogalma arról, hogy végül is ki az a fiatal, ezt nekik pofon egyszerű elárulni: fiatal az aki könnyedén viseli az újításokat, változatos, tanulékony, nyitott, természetbarát, stb. Most miért álltam meg? Azét mert ezt végül is mindenki tudja. No jó, elárulom mivel foglalkozunk, de akkor ez most maradjon köztünk. Ötleteket toborzunk. Most mi ez? Minden csak nem egyhelyben állás. Az ötleteket meg is kell valósítani. Itt jön most a mi feladatunk.

Hol van az a társaság, aki szívesen előadna egy színdarabot? Itt vagyunk mi. Kell egy tini buli? Nem probléma. Valami jó magyar filmet kellene megnézni? Ez sem nehéz faladat Kell egy kis mozgás? Ott vagyunk a parkban. No jó, tovább már nem sorolom, mert nem tudnám befejezni ezt a kérdéssorozatot.

Ide kellett elérkeznem, most Te is aki ismersz bennünket és az, aki most hallasz rólunk. Hol vagyunk most? Ugyan ott: a magyar isiben (jaj nem, pontosabban az Ifjúsági Otthonban, de remélem ezt mindenki ismeri). Gyere el Te is ha nincs más dolgod, és csevegjünk el néhány érdekes témán. De még itt sincs vége, mert virtuálisan is létezünk itt:

http://web.goldencity.hu/hurel/

És még ez sem a vége, mert ami még hátra maradt azt innen letöltheted, de ez már csak a mi kettőnk titka .

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2004 Magyar Krónika Rt