A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
 


 ROVATOK
 Mozaik
 Zsebsite
 Dömötor Ödön
 Táltos Ákos


 FÓRUMOK
 Hozzászólás

 


Egy nyárközépi röplabda meccs

Ádám Christopher

2004. július 18-án a montreáli magyar közösség fiataljai a Jarry Parkban találkoztak a Hungaro Relacio - Montreáli Magyar Fiatalok Köre által rendezett röplabda meccs alkalmából.  Délután 3 órakor érkeztek a magyar játékosok a park pályájára és este hétig folyt a játék.  Idén nyáron ez volt a harmadik meccs és most is a már megszokott jó hangulat jellemezte a játékot.

A Hungaro Relacio tavaly megtartott Majálisa óta hagyományossá vált a rendszeres nyári röplabda játékok megszervezése. Valószinű azonban, hogy nemcsak a játékot kedvelték meg a résztvevők, hanem azt a találkozási lehetőséget is, amelyet egy ilyen szabadtéri rendezvény biztosit.  Szinte minden játék alkalmával új fiatalok csatlakoznak a körhöz. Azok, akik a közelmúltban érkeztek Montreálba Magyarországról, Erdélyből és máshonnan a Kárpát-medencéből. 

Többségüknek ez volt első találkozása a helyi magyar közösséggel.  Legtöbben most is barátokon, ismerősökön keresztül ismerkedtek meg a röplabda meccsekkel, de a Hungaro Relatio elektronikus levelezőlistája is jelentős szerepet játszik a tájékoztatásban.  

A Hungaro Relacio következő röplabda találkozója az augusztus 22-i Szent István piknik keretében lesz, a rawdoni park sportpályáján.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2004 Magyar Krónika Rt