A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
 


 ROVATOK
 Mozaik
 Zsebsite
 Dömötor Ödön
 Táltos Ákos


 FÓRUMOK
 Hozzászólás

 


Csodálatos vagy Júlia

Magyar Krónika, április 5.

A 22 éves tiszaújvárosi hölgy újra elnyerte azt a díjat, amit csak 1955-ben a Nagy testvérek győzelme révén nyert magyar versenyző.

Most 49 évvel később ismét magyar a kontinens legjobbja.

A közelmúltban Budapesten Európa-bajnoki címet szerző Sebestyén Júlia jó benyomást tett a világbajnokság pontozóira, akik a harmadik helyre tették kvalifikációs csoportjában.

A délelőtti csoportban, a B-sek között szólították jégre újdonsült Európa-bajnokunkat, Sebestyén Júliát, aki gyönyörű tripla Salchowval kezdte programját, a tripla Lutz–dupla toe-loop kombinációjára sem lehetett panasz, a tripla flipje pedig egyszerűen tankönyvbe illő volt, ám két hiba is becsúszott Rittbergert "leduplázta", a tripla toe-loopból pedig elesett. Összességében azonban nagyon meggyőzően korcsolyázott, amit a pontozók harmadik hellyel jutalmaztak.

Vagyis csupán az amerikai Sasha Cohen és az ugyancsak remek formát mutató orosz Jelena Szokolova előzte meg, míg a budapesti Eb ezüstérmese, az ukrán Jelena Ljasenko negyedikként, a szintén az esélyesek között emlegetett kanadai Jennifer Robinson pedig hatodikként végzett.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2000 Magyar Krónika Rt