A Magyarok Világkapcsolata 5
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
     
    i
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228
 

A nemzet közös akaratát csak ideiglenesen lehet eltiporni

Magyar Krónika, 2013. március 18.

Forrás: MTI

 

2013. március 15.

Az ünnep legfontosabb üzenete, hogy a reményt soha ne veszítsük el: a nemzet közös akaratát csak ideiglenesen lehet eltiporni – jelentette ki Surján László, az Európai Parlament alelnöke Szabadkán. A magyar embert éppen történelmi viszontagságai tanítják meg, hogy bizalommal nézzen a világra – mondta a kereszténydemokrata politikus a Vajdasági Magyar Szövetség ünnepségén. Hozzátette: a nemzet közös akarat előbb vagy utóbb érvényesülni fog.

„1848 közös akarat: legyen béke, szabadság és egyetértés. A békéről azoknak, akik átélték a délszláv háborúkat, nem kell beszélni, de szabadságból is összehasonlíthatatlanul több van, mint két évtizede. Egyetértés terén azonban rosszul állunk. Egyetértésre kell jutnunk Magyarországon és a határon inneni és túli magyarok között is” – fogalmazott az európai parlamenti képviselő.

Pásztor István, a VMSZ és a vajdasági képviselőház elnöke hangsúlyozta: „ha sikeresek akarunk lenni, nincs sok választásunk, össze kell kapaszkodnunk. A köztünk lévő különbségeket meg kell tanulnunk megértéssel és megengedéssel kezelnünk.”

„Ahhoz, hogy megtarthasson bennünket a nemzet hálója, nem fordulhatunk egymás ellen” – tette hozzá.

„A VMSZ – a szélsőségeket leszámítva – helyet és lehetőséget teremt mindenkinek a közösségi érdek és akarat megfogalmazásához, megvalósításához, mindenkinek, aki építeni és nem rombolni akar, mindenkinek, aki képes tudomásul venni a realitásokat” – mondta a politikus.

A pártelnök kifejtette, a legnagyobb vajdasági magyar politikai szervezet az elmúlt hónapokban olyan fontos területeken képviselte a közösség érdekeit, mint a történelmi megbékélés előmozdítása, a mezőgazdaság, a közbiztonság ügye, a nemzeti alapú konfliktusok kérdése vagy a kisebbségi kulturális és oktatási intézményrendszer megtartása.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.