A Magyarok Világkapcsolata 5
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
     
    i
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228
 

Kanada beintett a menekülteknek

Magyar Krónika, 2012. december 19.

Huffington Post kanadai hírportál.

Közzétette a kanadai kormány az úgynevezett biztonságos országok listáját, vagyis azon országok lajstromát, amelyek az ottawai kabinet feltevése szerint "normális esetben nem termelnek menekülteket", hiszen általában betartják a jogállamiság szabályait és más jogi garanciákat .

Az érintett országok állampolgárainak menedékkérelmét a jövőben nagy valószínűséggel gyorsan vissza fogják utasítani.

A listán 27 ország szerepel, ebből 25 - köztük Magyarország - az Európai Unió tagállama, a fennmaradó kettő pedig a leendő EU-tag Horvátország és az Egyesült Államok. Az EU-tagok közül csak Bulgária és Románia nem minősül biztonságosnak az említett, kanadai szempontok szerint.

A lista összeállításával a kanadai kormánynak az a célja, hogy a kérelmeket a mostanihoz képest jóval rövidebb idő alatt, igazságosabban bírálják el. A "biztonságos országokból" érkezett kérelmeket első fokon várhatón 30-45 napon belül elbírálják, és kevesebb lesz a fellebbezési lehetőség is. A fellebbezés idején nem marad lehetséges a munkavállalás, és nem áll meg a kiutasítás folyamata sem.

A témáról kiadott kormányközlemény megjegyezte: "figyelemre méltó, hogy a Kanadában benyújtott menedékkérelmek első számú forrásrégiója az Európai Unió volt, a szabadság, az emberi jogok tiszteletben tartása, a független igazságszolgáltatás terén őrzött demokratikus hagyományaival együtt". Hozzátette azt is, hogy az eddigi tapasztalat szerint gyakorlatilag valamennyi EU-s menedékkérelmet elutasítanak vagy visszavonnak.

Tavaly a közlemény szerint az EU-állampolgárok által világszerte beadott menedékkérelmek 80 százaléka Ottawához érkezett, és Kanadában az uniós kérelmek 91 százalékát elutasították.

Megemlítette a cikk azt is, hogy idén januártól szeptemberig hivatalos adatok szerint Magyarországról, érkezett a legtöbb, összesen 1511 menekültügyi kérelem Kanadába. Az említett időszakban elbírált magyar kérelmeknek azonban mindössze a hét százalékát fogadták el.

Az első tíz között volt az említett periódusban Szlovákia és Horvátország is, amelyek szintén rákerültek a biztonságos országok most kiadott listájára.

A lista közzétételének alkalmából - még azt megelőzően - a CBC kanadai közszolgálati televízió a magyar romák kanadai bevándorlásának okait vizsgáló dokumentumfilmet mutatott be. A film több megszólalója azt állította, hogy a romák szempontjából Magyarország aligha tekinthető biztonságos országnak, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere viszont azt mondta, meggyőződése szerint a romák nem azért mennek Kanadába, hogy az üldöztetés elől elmeneküljenek.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.