A Magyarok Világkapcsolata 5
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
     
    i
    HIRDETÉS
 

Milla-tüntetés és Békemenet: október 23. Budapesten

Magyar Krónika, 2012. október 31.

 

 

Magyarországon október 23-án ünnepségeket, tüntetést és felvonulást szerveznek különböző pártok és mozgalmak, az 1956-os forradalom és szabadságharc 56. évfordulóján.

Szerkesztőségünkbe több levél érkezett, amelyeket az írók aggodalmuk kifejezésként írták, hogy a nyugati média által közölt, kicsavart híreket a másik oldalról is megmutassák.


Íme a levelek szó szerint.

“…Tegnap ünnepeltük az 1956-os forradalom 56. évfordulóját. Mivel a nyugati sajtó, például Ausztriában is !!! lekicsinyíti a Fidesz részvételét és felnagyítja az ellenzékét, ezért megírom a pontos számokat: a kormány melletti szimpátiatüntetésen 400 ezer ember vett részt, míg a baloldalon 20 ezren vettek részt. Tehát minimum tízszer annyian voltak a kormánypártiak, mint a baloldali csürhe. A kormánypárti Békemenet a Széna térről indult, át a Margit hídon a Kossuth térig. 150 ezren vonultak, gyönyörű, impozáns képeket láttunk. A Kossuth téren aztán összegyűltek, s mint írom, összesen 400 ezer ember volt együtt, békésen. 4 órakor Orbán Viktor mondott nagyszerű beszédet. Nem támadta Brüsszelt, csak nagyon határozottan megmondta, hogy nem tűrjük a velünk szemben alkalmazott kettős mércét, mindenben hajlandóak vagyunk tárgyalni az Európai Bizottsággal és az IMF-fel, kivéve, ha a lakosságot, az embereket érint bármilyen megszorítás. És azt is nagyon határozottan kijelentette, hogy az előző 8 év szocialista kormányai adósították el az országot, amit azóta is nyögünk. Mi nem akarunk újabb eladósodásba kerülni. El tudom képzelni, a nyugati (főleg szocialista) sajtó hogy ki- csavarja majd Orbán beszédét, és őt diktátornak állítja be... Egyenlőre ennyit, majd írok a további fejleményekről, Te meg figyeld a sajtót, mit hazudnak Magyarországról meg Orbánról.
Nincs bocsánat a magyar szabadságot leverő és a még mindig velünk élő úgynevezett szocialistáknak… “

Egy másik levél így szól

„...Csak azért írok gyorsan, mert most jelennek meg különböző hamis számok arra vonatkozólag, hogy 23-án hol, melyik párt rendezvényén, mennyi ember vett részt. Ez volt a 3. békemenet és úgy tűnik, hogy nem csökkent a kormány támogatottsága. Nagyon sokan voltak a rendezvényen. Osztrák, német lapok teljesen torz számokat közölnek, így keltve rossz hírnevünket. Nem tudom, hogy a kanadai újságok mennyire követik az eseményeket, de csak mondom, hogy tudd, még erősek vagyunk (remélem ez ki is tart 2014-ig)...”

majd a következő

"...Orbán Viktor több ezres tömeg előtt mondott beszédet (ez volt a békemenet), minden mondatát hatalmas taps kísérte. Gyurcsánynak volt egy korábbi kijelentése: El lehet innen menni...(ha valakinek nem tetszik a rendszer), Orbán erre utalt, amikor azt mondta: vissza lehet ide jönni, mert érdemes lesz.
Azt is mondta, hogy az előző kormány bűneiért a jelenlegi kormányt teszik (mármint az Unió) felelőssé? Nem mondta ki egyszer sem az EU nevet, de mindenki tudta, miről beszél.(Kettős mérce, beleszólás az ország belügyeibe stb.) Minden mondatát fergeteges tapssal fogadták. A TV-ben láttuk ill. hallotuk, bennem (és az Országház
előtti téren állókban is ) még mindig azt az érzést váltotta ki, hogy őszinte, becsületes emberrel állunk szemben, akiben bízhatunk. Olyan emberi volt, amikor beszélt, nem csak egy politikus hallatta a hangját.
Azt nem értjük, miért nem adnak hangot a mi véleményünknek és annak a tömegnek, aki elment erre a gyűlésre-valaki?!
Miért mindig csak az ellenzék hangja jut el hozátok?!
Mesterházy azt mondta, Orbán elüldözi az országból a tehetségeket.(!?) Felháborító kijelentés. Még politikusnak sem kell lenni ahhoz, hogy tudjuk, nincs pénz a tehetséges emberek (vagy a rezidensek) megfizetésére, mert mindent elloptak, csak adóssága van ennek az országnak, mása sincs!!!  Mindent eladtak, nehéz ebből talpra állni!
De nem lesz semmi baj, a következő választásokat ha nem is nyerné meg 2/3-os többséggel de Orbán, kormányon marad, legfeljebb koalícióban....'"

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.