A Magyarok Világkapcsolata 5
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
     
    i
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228
 

Magyarország megnyerte a válságkezelés vitáját

Magyar Krónika, 2012. július .13.

MTI


A miniszterelnök szerint Magyarország megnyerte a válságkezelésről szóló, másfél évig tartó brüsszeli vitát, így a kormány a nyugdíjakat a jövőben is meg tudja védeni, béreket emelhet, és szociális adócsökkentéseket hajthat végre. Orbán Viktor ezt a Facebook-oldalán pénteken közzétett videoüzenetében mondta, amelyben egyúttal ismét kérte az embereket, küldjék vissza a nemzeti konzultáció kitöltött kérdőívét.

Lezárult egy nagyon fontos vita, amely Magyarország és az Európai Unió között zajlott - jelentette ki a parlamenti dolgozószobájában rögzített, az elmúlt két évről és a gazdasági konzultációról szóló üzenetében a miniszterelnök, aki felidézte: az eurózóna komoly válsággal küzd, minden ország keresi a válságkezelés megfelelő módját, sok helyen nyugdíjat és béreket csökkentének, megszorításokat hajtanak végre.
Magyarország azonban más utat jár - folytatta -, "mi a nyugdíjakat megvédtük, a béreket nem csökkentettük, hanem emeltük, és megszorítás helyett inkább újraszerveztük az országot".


Brüsszel azonban hosszú ideig kifogásolta ezt, "nem tetszett neki a bankadó, nem tetszett, hogy a nemzetközi cégeket is bevontuk a méltányos közteherviselés rendszerébe, nem örültek annak, hogy a devizahiteleseket rendhagyó intézkedésekkel megpróbáltuk kimenteni a bajból, és végül úgy gondolták, hogy a középosztályt adócsökkentésekkel erősíteni válság idején nem ésszerű dolog" - sorolta Orbán Viktor, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy bár hosszú volt a vita, de végül mindegyik kérdésben sikerült megvédeni a magyar álláspontot, és "Brüsszel minden, Magyarország számára kirótt büntetést, fenyegetést, megtorlási kísérletet, lebeszélést abbahagyott, visszavont, felhagyott ezzel".

A kormányfő ennek alapján kijelentette: Magyarország megnyerte a válságkezelésről szóló másfél éves, brüsszeli vitát.

"Örülök annak, hogy így történt, és jó esélyt kaptunk arra, hogy a nyugdíjakat a jövőben is megvédjük, a béreket ne csökkentsük, hanem emeljük, a minimálbért is emelni tudjuk, sőt szociális adócsökkentéseket és munkahelyvédelmi akcióterveket hajthatunk végre" - mondta.

A videoüzenetben Orbán Viktor szólt az új nemzeti konzultációról is, és arra kérte az embereket, töltsék ki és küldjék vissza a kérdőíveket, mert azzal sokat segítenek az országnak, a kormánynak és személy szerint neki is. Könnyebb ugyanis meghozni és megvédeni a döntéseket, ha az ember tudja, hogy azok mögött ott áll a többség - tette hozzá.

Az állampolgárok augusztus 20-ig küldhetik vissza a tizenhat, elsősorban munkahelyteremtéssel kapcsolatos kérdést tartalmazó új nemzeti konzultáció kérdőíveit.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.