A Magyarok Világkapcsolata 5
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
     
    i
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228
 

A németek is mellénk álltak- „Tudatosan járatják le a magyar kormányt”        

Magyar Krónika, 2012. március 27.

Forrás: http://mno.hu/kulfold_archiv/mti.huMTI

 

Eckart von Klaeden német államminiszter szerint a sajtó tudatos félreértésekkel le akarja járatni a magyar kormányt.
Angela Merkel kancellár államminisztere a magyarországi helyzettel kapcsolatban a berlini magyar nagykövetségen szerda este kijelentette: „meggyőződésem, hogy a sajtóban túlzásokkal és tudatos félreértésekkel a kormány rossz hírét akarják kelteni”.

Túlzónak nevezte a Magyarországgal szembeni túlzottdeficit-eljárásban hozott döntést a szlovén külügyminiszter.

A legutóbbi választáson szerzett kétharmados többség „egyértelmű felhatalmazás” a viszonyok átalakítására. A reformokat „türelemmel és körültekintően” kell végrehajtani – mondta a kereszténydemokrata párt politikusa. Megjegyezte: magyar partnerekkel folytatott megbeszélései alapján úgy látja, a magyar kormány az európai úton kíván haladni előre.

A La Repubblica olasz baloldali lap szerint Orbán Viktor olyan lépéseket tesz, amelyek ténylegesen veszélyeztetik a demokráciát Magyarországon.

A politikus a Német–Magyar Társaság Otto Schlecht-díjának átadásán mondott beszédet. Az elismerést Arndt Günter Kirchhoff, a 2004-ben alapított, Esztergomban gyárat üzemeltető autóipari beszállító Kirchhoff Hungária Kft. német anyavállalatának, a Kirchhoff Automotive GmbH-nak.

A Magyar Nemzet csütörtöki számában arról számol be, hogy Stuttgartban, a Schlossplatzon tüntet a Hunnia Baráti Kör. A szombatra szervezett megmozdulás címe: Elég a Magyarország elleni sajtóterrorból!

Peter Spary, a társaság elnöke felidézte Otto Schlecht, a német gazdasági minisztérium 2003-ban elhunyt egykori államtitkárának személyét. Mint mondta, Orbán Viktor sokat tanult tőle a szociális piacgazdaságról, most pedig „bátran és célzottan megvalósítja ezt a politikát”.
Az államminiszter a német kormányzati gyakorlatban a parlamenti államtitkárok közül kiválasztott, körülhatárolt feladattal megbízott, a kancellár vagy a külügyminiszter közvetlen irányítása alá rendelt politikusnak járó rang. A tárca nélküli miniszteri beosztáshoz hasonlítható.

A német kormányzatban jelenleg öt államminiszter dolgozik, Eckart von Klaeden a kancellárhoz rendelt államminiszterként a kormányzati bürokrácia csökkentését és a jogalkotási tevékenység erősítését célzó törekvéseket hangolja össze. A politikus 2002 és 2005 között a Bundestag, a német törvényhozás alsóháza német–magyar parlamenti csoportjának vezetője volt.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.