A Magyarok Világkapcsolata 5
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
     
    i
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228
 

Európa legerősebb reformpolitikája valósult meg Magyarországon              

Magyar Krónika, 2012. március 10.

 

 

Európa legerősebb reformpolitikáját hozta el a 2010-es választások óta eltelt időszak Magyarországon - Orbán Viktor szerint.

A miniszterelnök a német kereskedelmi és iparkamara frankfurti székházában tartott pénteki, magyar nyelvű előadásában azt mondta: 2010-ben - amikor Magyarország valójában rosszabb helyzetben volt, mint Görögország - a magyarok hozzáláttak ahhoz, hogy saját lábára állítsák Magyarországot, amelynek alapjai mára stabilak.

A kormányfő hangsúlyozta: sikerült megőrizni a társadalmi-politikai stabilitást, az adósság csökken, a költségvetés pedig kontroll alatt van, és - erősítette meg - a kormány 2013-ban is tartani tudja a 3 százalék alatti hiányszintet. Tájékoztatása szerint a kormány által indított nagy programok, átalakítások készültségi szintje 83 százalékos.

Mindez persze nem vált ki osztatlan lelkesedést Magyarországon, "azt mindenki tudja, hogy ezekre a lépésekre szükség van, de azért tapsolni nem nagyon hajlandók hozzá, és jó, hogy ha ezt mi megértjük" - mutatott rá. Hasonlata szerint egyébként a magyar gazdaság olyan zongora, amelynek minden húrját újra kell hangolni, mert a legjobb művész sem tud olyan zongorán játszani, amelynek vannak hamis húrjai.

Orbán Viktor kitért arra is, hogy 2010-ben minden nemzetközi támadást bekalkulált, ami Magyarországot érheti, csak egy dologgal nem számolt, azzal, hogy az európai válság súlyosbodni fog. "Sohasem gondoltam volna, hogy az európai bürokraták ilyen ügyetlenek, kétbalkezesek" - fogalmazott.

Megjegyezte továbbá, hogy szerinte mindaz, ami Magyarországgal történik az európai térben, sok mindent elárul a kontinensről is, a jelenlegi politikai és gazdasági élet számos gyengeségére rámutat.

Egy érdeklődő kérdésére válaszolva a Magyarországgal kapcsolatos európai bírálatokról szólva azt mondta: Európában  olyan mainstream vélemény alakult ki, amely szerint az európai fejlődés abba az irányba halad, amely szerint a vallásosság, a család és a haza a múlthoz tartozik. A miniszterelnök - mint kifejtette - ezzel nem ért egyet, mert szerinte a vallásos meggyőződés, a család és a patriotizmus a jövő tiszteletreméltó értéke. Felhívta a figyelmet: jó lenne, ha az európaiak látnák, hogy - bár most "Magyarország hátán csattan az ostor" - ez az ő vitájuk.

Véleménye szerint a magyar kormány által bevezetett tehermegosztási rendszer is "hozzájárult ahhoz, hogy a magyar emberek ma nem tüntetnek a kormány ellen, vagy ha igen, akkor csak mértéktartó és kis méretekben, mert ők is tudják, hogy a kormány mindent megtett annak érdekében, hogy ne rajtunk (??) kezdje a  válság orvoslását, hanem saját magán, a politikai eliten, utána pedig azokat a cégeket és erőközpontokat vonja be, amelyek jobban állnak, mint a magyar választópolgárok".

"Aki vékony jégen fut, annak a gyorsaság jelenti a biztonságot. Én vékony jégen futottam, örömmel jelentem, hogy átértem a túlsó oldalra" - fogalmazott a kormányfő a Magyarországon végbement változtatások gyorsaságával kapcsolatban. Ezek mihamarabbi végrehajtását azzal indokolta, hogy az elmúlt húsz év tapasztalatai azt mutatták: minél inkább elhúzódnak a reformok, annál inkább felhígulnak, és a végeredmény eltér a kezdetben kitűzött céloktól. "Azt az érzést kell kelteni, hogy ezekkel a reformokkal szemben felesleges az ellenállás, mert ezek meg fognak történni" - emelte ki, majd azzal folytatta, hogy szerinte helyesen döntöttek a reformok gyorsaságát illetően, bár így többet vitáztak, mint ha például három és fél év alatt hajtják végre a változásokat. Mostanra azonban már - mint mondta - meg tud hirdetni egy konszolidációs politikát, amely "a konzervatív attitűdnek megfelelő ügymenet lehetőségét" hozza el.

Beszédében kitért arra is, hogy Magyarországnak ma két dologra van szüksége: egy pénzügyi védőhálóra - amellyel kapcsolatban megerősítette, hogy a magyaroknak nincs szüksége a német adófizetők segítségére - és termelő beruházásokra.

Orbán Viktor előadásában beszélt azokról is, akik a kamara előtti belvárosi téren ellene tüntettek. Arra utalva, hogy a néhány tucat baloldali demonstráló elénekelte az internacionálét, úgy fogalmazott: ritka, hogy az embert zeneszóval fogadják, amikor érkezik valahová. "Arra gondoltam, micsoda nagyszerű dolog a történelem, szórakoztat bennünket: nekem, aki antikommunista, szabadságért harcoló motívumok miatt kerültem a politikába, Németországig kell jönnöm, hogy a kommunisták tüntethessenek ellenem" - mondta.

A német-magyar kapcsolatról szólva a kormányfő kijelentette: a magyarok a németektől nem irigyelnek semmit, mert azt gondolják, hogy amijük van, azért megdolgoztak.


az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.