A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228
 

Kire ordítsak?

Magyar Krónika, febuár 16.

Surján László  -MHL  

            
Egy B. L. nevű újságíró, kiábrándulván vagy kiebrudaltatván itthoni fészkéből, ami úgy emlékszem a Hit Gyülekezete volt vagy a szcientológia, hirtelen a tengeren túl találta magát. Azóta ott sétál az elfogultságok kertjében, s olykor igen aktívan gyalázza a hazai polgári oldalt. Most azt tudakolja, hogy miért nem ordítunk, mi itthoni magyarok, 2011-ben. Ordítási indokul az alábbiakat volt képes kiötleni:
„Balog Zoltán azt mondta Orbán úgynevezett évértékelője előtt, hogy „kilenc éve voltunk így együtt utoljára, hogy Magyarország miniszterelnöke beszélt”. Senki nem volt a teremben, aki felállt volna, hogy ez már mindennek a teteje. Pedig ott ült egy volt köztársasági elnök, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és mások. Mi van ebben az országban? Mindenki meghülyült? Nincs józan ember, aki azt mondja, hogy ebből elég? Mi az, hogy kilenc éve beszélt utoljára Magyarország miniszterelnöke? Akik az elmúlt kilenc évben töltötték be ezt a posztot, azok nem voltak miniszterelnökök? Csak Orbán Viktor a miniszterelnök? Ez valami rossz álom?
Nem lehet eldönteni, hogy ez egy elmegyógyintézet vagy egy óvoda. Ordítani kellett volna az egész országnak, hogy kikérjük magunknak, hogy totális hülyének nézzenek bennünket.”
Kedves B. L. Mindenre hajlandó vagyok: kiáltani, ordítani, és kikérni magamnak, hogy totális hülyének nézzenek bennünket. Csak annyit kell eldönteni, hogy ki néz minket totális hülyének. Mert ez nem magától értődik. Itt és most kijelentem, önnel együtt ordítok majd, ha ön hitelt érdemlően beszámol egyetlen olyan alkalomról, amikor a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület tagjai és vendégei előtt az elmúlt kilenc évben Magyarország miniszterelnöke beszélt, ha tetszik, országot értékelt volna.
Ha azonban nem sikerül ezt önnek bebizonyítania, akkor bizony nem önnel, hanem önre ordítok, hiszen épp ön az, aki éppenséggel totális hülye, és közben totális hülyének néz bennünket.
Amint teszi ezt írásának most nem citál részeiben is. Egyébként van egy jó tanácsom: ha ráébred, hogy az elmúlt kilenc évben nem volt jelen hivatalban lévő miniszterelnök a Balog Zoltán elnökölte Magyar Polgári Együttműködés Egyesület rendezvényein, akkor próbálkozzék azzal, hogy orvoshoz fordul. Hátha segít.
Azt írja egyik kedves ismerősöm Kanadából, hogy az ön írásai sokakat megzavarnak. Lehet. Bár valamivel többet tételezek fel az arra felé élők szellemi képességeiről.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.