A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228
 

Magyarország másként csinálja

Magyar Krónika, dcember 13.

Surján László / Magyar-Hon-Lap 

A The Wall Street Journal Europe (WSJE) című, Európában megjelenő amerikai üzleti napilap szerint Orbán Viktor miniszterelnök szakított az „uralkodó gazdasági ortodoxiával”.

A lap beszámolt arról, hogy a kormány csökkenti a személyi jövedelemadót, tervezi a magán-nyugdíjpénztári alapok megszerzését, és megpróbálja lazább monetáris politikára kényszeríteni a központ bankot. Mindezzel helyre akarja állítani az ország pénzügyi helyzetét, és növekedést akar serkenteni. Az elkövetkező évtizedben egymillió új munkahelyet akar létesíteni és középtávon évi 5 százalékos növekedés a célja. „A piacok egyelőre a kedvező eshetőségre számítanak, de vajon még meddig?” – tette fel a kérdést a cikk írója.

A kockázatokra rátérve a WSJE azt írta, hogy a személyi jövedelemadó csökkentéséért a bankokra, távközlési vállalatokra, energiaszolgáltatókra és kereskedelmi láncokra kivetett válságadóval kell fizetni, „ami arra utal, hogy a megkönnyebbülés átmenetinek bizonyulhat”, a válságadók pedig visszatarthatják a bankokat a hitelnyújtástól, és csökkenhetnek a külföldi beruházások. Magyarország hitelbesorolása „nyomás alá” került, és jövőre négy milliárd euró külföldi adósságot kell újrafinanszírozni – figyelmeztetett a The Wall Street Journal Europe hasábjain Richard Barley, azzal zárva írását, hogy a gazdaságpolitikai hagyományokkal szakító kísérlet akár hagyományos válsággal is végződhet.

Akár.

De akár sikerülhet is. Mindenesetre az uralkodó gazdasági ortodoxiával nem sokra mentünk az elmúlt húsz évben. Épp itt az ideje, hogy próbálkozzunk valami mással. Ha egyéb okunk nem volna, már csak ezért is támogatnunk kell Orbán kísérletét.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.