A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 
 
Útban Athén felé

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Magyar Krónika, augusztus 9.
Montreál

 

Négy évvel ezelőtt adtunk utoljára hírt a fiatal magyar származású, nagy tehetségű magasugró bajnokról, aki már olyan sok dicsőséget szerzett a kanadai sportnak.  Négy évvel ezelőtt, Sydneyban, a 2000-es Olimpiai játékok alkalmával ő képviselte Kanadát, a l0 méteres toronyugrás kategóriájában. Idén szintén nagy izgalommal készül az athéni Olimpiára, ugyanebben a sportágban, Kanada küldöttjeként.  Az elmúlt időszak nem volt könnyű Christopher Kalec életében.  Heti 25 órát töltött kemény munkával, hogy  a versenyre felkészüljön.  Azon kívül, egyetemi hallgató, a McGill egyetemen Masters-re készül marketingből.  Mivel ez még mind nem "elég" félidős munkát is végez az Athletes International-nál, mint üzleti tanácsadó.

Ahhoz, hogy a Nemzetközi Olimpiai Szövetség és a Kanadai Olimpiai Szövetség kvalifikálja, évente két különböző városban megtartott nemzetközi versenyen és legalább négy toronyugró  versenyen kell résztvennie és értékes pontszámokat szereznie, amit az olimpiai szövetség szab meg.

Az elmúlt három évben Christopher kiérdemelte ezt a lehetőséget és indulhatott a 2001-es toronyugró világbajnokságon,  Japánban, 2002 és 2003-as világbajnokságokon Spanyolországban, a  Dominican Republicban, 2003-ban megtartott Pan American játékokon.  Már akkor is láthatjuk versenyei széles skáláját ha csak a helyeket soroljuk fel, ahol versenyeken vett részt: Kína, Ausztrália, New Zealand, Japán,. Malaysia, Argentina, Mexico, U.S.A, Németország, Oroszország, Spanyolország, Majorca, Ausztria, Olaszország és Görögország. 

Ezek az utak lehetővé tették Christophernek, hogy világnézetét személyes tapasztalatából alakítsa ki , ami sokkal több, mintha azt csak újságokban, könyvekben olvasná. Útjain keresztül megtanulhatta még jobban értékelni saját hazáját és mindazt, amit ez az ország nyújt neki.

Legnehezebbek az olimpiai kvalifikációs versenyek voltak. A toronyugrónak el kell érnie a két legmagasabb eredményt ahhoz hogy indulhasson. Ez mérhetetlen koncentrációt és az idegesség levezetését is igényli. Négy évvel ezelőtt Christopher a második helyezést érte el, egy idősebb vancouveri versenyzővel szemben. Ebben az évben ő volt, aki a második helyet kapta Alexandre Depatie után, de mindig a legjobb, hiba nélküli eredményre törekszik.  Kanadának sok más jó toronyugrója van, akik várva várják, a megnyíló lehetőségeket, ezek között van saját testvére, Dávid, aki a hatodik helyen végzett ezen a legutóbbi olimpiai előkésztő versenyen.  

Komoly erőfeszítése ismét eredménnyel járt, hiszen Christopher egyike azon kanadai atlétáknak, akik résztvesznek a 2004-es athéni olimpiai játékokon és másodmagával képviseli Kanadát a 10 méteres toronyugrásban. Sydneyben a 17-ik helyezést érte el 42 magasugró közül, ezúttal jobb eredményben reménykedik, az első 12 között szeretne végezni.  

Kívánunk neki sok sikert, szerencsét saját dicsőségére, Kanada dicsőségére. Magyar származása miatt az elért jó eredmények a magyarok dicsőségét is emelik.

 

Ha többet szeretne tudni Chistopherről, az alábbi website-on megtalálja.

www.christopherkalec.com

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | C 2004 Magyar Krónika Rt