A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 
 Kovács Edit
1936-2004


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Magyar Krónika, július 12.
Montreál

 

Kovács Edit (Szikrai) 2004 június 30-án, a Jewis General kórházban elhúnyt. Búcsúztató emlékmise 2004 július 14-én délelőtt 11.00 órakor lesz a Magyarok Nagyasszonya Egyház templomában.

Egyszerű, rövid hír és olyan sok áll mögötte.

Editet jól ismerte mindenki a magyar közösségben. Azért is, mert oly sokat tett, azért is, mert mindenhol résztvett, a Radio Centre Ville műsorában vezette a Senior Corner című műsort, a Salom rádiónál a magyarnyelvű műsor vezetője volt, és már hat éve a Magyar Krónika állandó munkatársaként, a mindenki által közkedvelt Mozaik rovatot szerkesztette.

Edit gyors távozása közülünk mindenkit nagy meglepetéssel töltött el. Egy éve lett beteg, tüdőrákkal kezelték azóta és az év minden percét elszántan harcolta végig, lankadatlan bizalommal soha egy pillanatra sem kételkedve felgyógyulásában. Az utolsó percig úgy viselkedett ahogy azt a környezete elvárta tőle, nem panaszkodott és a felelősséget sem hárította el azokért a teendőkért, amit még egészségesen vállalat. Ahogy az olvasóink is látták, még a két hete megjelenő Krónikában is benne volt a Mozaik rovata, amit akkor készített, és a következő héten már nem volt közöttünk.

Erős jellem, igaz ember volt.

Segítőkész mindenben és mindenkinek, soha nem várva azért ellenszolgáltatást, vagy köszönetet. Ígéreteihez híven mindenben helytállt, akkor is, amikor éppen nem volt kellemes, vagy akár nehézségbe ütközött neki személyesen. Környezete tiszteletét, szereteté élvezte, noha zárkózott természete miatt, ezt soha nem látványosan, hangoskodva fogadta. Ugyancsak kitartást és hűséget élvezett mindenki, akit barátjának tudott.

Az elmúlt évek alatt, mióta együtt dolgoztunk, jól megismertem Editet, nagyra tartom és őszinte hiányt érzek eltávozása miatt.

Azt mondják, nem hal meg, az akit nem felejtenek és mindig emlékeznek arra, aki sok hasznos munkán keresztül jó eredményeket hagyott maga mögött.

Mindkettő igaz Editre vonatkozóan, megtartjuk őt emlékezetünkben.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | C 2004 Magyar Krónika Rt