A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228

 

 

 

Magyar Krónika,
2017. május 18.

Surján László

 

Dalibor Rohac és Hajba Máté véleménycikket jelentett meg a Whasington Postban május 3-án. A cikket a magyar sajtó is ismertette. A leglényegesebb benne az az öt pont, amelytől a szerzők Orbán megbuktatását várják. Ezek a következők:

1.           Nagy szakértelemmel rendelkező diplomatát kell kinevezni Colleen Bell csak szappanoperákhoz értett, a külpolitikához kevésbé. Jelenleg a poszt üres, így az USA nem tud hatékonyan reagálni.

2.           Trumpnak nem szabad fogadnia Orbánt, így hiteltelenítve őt a nemzetközi és a hazai közvélemény előtt.

3.           A magyar-amerikai közös hadgyakorlatokat fel kell függeszteni.

4.           A Soros-egyetem ellen hozott intézkedések miatt az amerikai kormánynak meg kell vonnia a vízumot a magyar kormány tagjaitól.

5.           Rá kell venni az USA európai partnereit, hogy a Fideszt zárják ki a Néppártból és az EU állítsa le a strukturális alapokból való kifizetéseket.

Szép terv. Mindössze két megjegyzésem van. Természetesen kellemetlen, hogy egy ilyen írás megjelenhet, de ne feledjük, véleménycikkről van szó, nem az amerikai álláspontról. Hogy a cikket jegyzők miként vélekednek Orbánról, afelől eddig nem voltak kétségeink. A másik megjegyzésem a cikk egy mondatához kapcsolódik. A szerzők elismerik, hogy Magyarország jövője a magyar választók kezében van.

Ameddig az ország jövője a választók kezében van, addig diktatúráról csak őrültek vagy balkörmű gazok beszélhetnek. Ha pedig ezt a jövőt aszerint próbálják külső hatalmak fehérre vagy feketére festeni, hogy nekik tetsző vagy nem tetsző kormányt választanak az emberek, akkor nemzetközi jog, szuverenitás, demokrácia nem létezik, akkor gyarmatbirodalom van. Ha ezt végig gondoljuk és a Hajba Máté féléknek sikerülnek megindítani a terveiket, akkor mi most Magyarországon egy gyarmati háborút folytatunk. Köszönet illeti Hajba Máté és Dalibor Rohac urakat, hogy ezt a tudomásunkra hozták.

Mohácsot túléltük. Rohačot is sikerül majd.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.