A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228

 

 

 

Magyar Krónika,
2016. december 22.

Takácsy Dorka Kornélia,Montreal

 

Beköszöntött a december.  A montreáli Magyar Iskola tanulói számára pedig elérkezett a pillanat, amikor karácsonyi műsorban mutathatják be az egybegyűlteknek, szülőknek, nagyszülőknek, barátoknak  és érdeklődőknek mindazt, amit korábban tanultak.
A Magyar Iskola a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom szomszédságában található.

A gyerekek már óvodás kortól  járhatnak ide, ahol magyar nyelvi környezetben, lelkes és elhivatott pedagógusok kezei között játszhatnak, alkothatnak,  tanulhatnak meséket,verseket, mondókákat.  A következő korosztály (akiket a szerző tanít) 6-tól  10 éves korig , ők főként szókincsfejlesztő feladatokkal, játékos nyelvi gyakorlatokkal foglalkoznak. Az ennél idősebb korosztály nyelvvizsgára készült fel, illetve egy felnőttekből álló csoport is van.

Az ünnepség kezdetén a szeptember óta  tartó nyelvvizsga-előkészítő kurzus résztvevői vehették át magyar nyelvből szerzett alapfokú nyelvvizsgájukat. Felkészülésükben dr. Gárdosi Rita volt segítségükre. A bizonyítványokat dr. Velki Magdolna vizsgáztató adta át. Kiemelendő, hogy minden vizsga 90% feletti eredménnyel zárult, a sikeres munkához  ezúton is gratulálunk!A műsorban,mely a Plébániatemplom dísztermében kapott helyet, változatos műfajokkal képviseltették magukat kicsik és nagyok, az óvodásoktól a felnőtt csoportig.  Elhangzott számtalan  vers, felcsendültek hagyományos karácsonyi énekek  és újabb,modern ünnepi dalok is. Az óvodások komplett műsorral kedveskedtek a közönségnek, hógolyózást imitáló koreográfiával, gyermekdalokkal és versikékkel melengették meg a közönség szívét. Az iskola felnőtt diákjai versekkel készültek. Ezt követően Molnár Katalin művésznő és testvére gyönyörű komolyzenei darabokat adtak elő.

 


Az ünnep megkoronázásaként fellépett a Bokréta néptáncegyüttes gyerekcsoportja, akik mezőföldi táncokkal kápráztatták el a nagyérdeműt. Ez különös ügyességet kíván, többek között a fiúknál botos-, a lányoknál üveges táncot jelent.

Bardosh Angela zongoraművész előadása zárta a műsort.


A színvonalas program után eljött a pillanat, amit a kicsik és még kisebbek  leginkább vártak: egy krampusz társaságában megérkezett a Mikulás.  Jöttére a gyerekek örvendezve felsorakoztak, ő pedig jóságosan fogadott mindenkit egyesével, ajándékokat osztott és mindenkihez volt egy-két kedves szava.


az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.