A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
Keresés


HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228

Németh Zsolt:
Magyarország elkötelezett a szuverén, független, európai és demokratikus Ukrajna mellett

2014 november 30.
Erdély Ma Hirlevél, 2014-11-25

 

Ukrajna szuverenitása, függetlensége és területi integritása az egész transzatlanti biztonsági rendszer sarokköve, ezért Magyarország elkötelezett „a szuverén, független, európai és demokratikus Ukrajna mellett" – mondta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke hétfőn az MTI-nek.

Németh Zsolt Lettországban részt vett öt országcsoport parlamenti közgyűlése – a visegrádi csoport, a skandináv országok és Izland, a balti államok, a Benelux-államok, továbbá Grúzia, Ukrajna és Moldova parlamenti képviselőinek – kétnapos találkozóján. Ezt követően nyilatkozatában elmondta: a képviselők egyetértettek abban, hogy „Európát váratlanul érte az orosz-ukrán háború", amely miatt új geopolitikai helyzet alakult ki. Erre Európának választ kell adnia, és a 2003 óta változatlan európai biztonsági stratégiát teljes mértékben felül kell vizsgálni, és új stratégiát kell kidolgozni – mondta.

Németh Zsolt úgy ítélte meg, hogy a háború nyomán megváltozott a keleti partnerség kezdeményezés helyzete is. Tekintettel arra, hogy jövőre a lett EU-elnökség alatt keleti partnerségi csúcstalálkozó lesz, a kezdeményezés jövőjét is újra kell gondolni – jegyezte meg a politikus. Hozzátette: európai perspektívát kell teremteni azon országoknak, amelyek teljesítik a szükséges feltételeket.
Oroszországról szólva Németh Zsolt hangsúlyozta: el kell kerülni, hogy új hidegháború kezdődjön, ugyanakkor világossá kell tenni, „elfogadhatatlan, hogy Oroszország újra érdekszférákra ossza fel Európát".

Ukrajnáról kijelentette: teljes volt az egyetértés a tanácskozáson részt vevő képviselők között arról, hogy az ország „szuverenitása, függetlensége és területi integritása nem egy elszigetelt kérdés, hanem az egész transzatlanti biztonsági rendszer sarokköve".

Magyarország ezért is elkötelezett „a szuverén, független, európai és demokratikus Ukrajna mellett", és ezért is fontos, hogy Magyarország a közeljövőben újra biztosítja a gázszállítás lehetőségét Ukrajna számára – hangoztatta Németh Zsolt.

MTI

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.