A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
Keresés


HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228

Kertész Imre az úgynevezett baloldalról

2015. szeptember 25.

Surján László

 

Azt hihetnénk, hogy Kertész Imrét azért nem szeretik újabban a lib-bal oldalon, mert elfogadta Szent István rendet Orbán kormányától. A magyarul tavaly megjelent könyvét, a Végső kocsmát olvasgatva azonban kiderül, ennél többről van szó.

A baloldalról, a vörös pestisnek ezekről a vak indulataiknak engedő terjesztőiről például ezt írta: „A lábam körül ugrándozó hízott, vörös patkány az egyik legjellegzetesebb képviselője e típusnak, s jól illusztrálja, hogy a kommunista elsősorban jellem és alkat, s csak másodsorban úgynevezett meggyőződés. Ez a jellem a késői európai dekadencia jellegzetes civilizációs terméke.”

Az írók általában mélyebben látnak bele a társadalomba, mint mi, akik a művészi tehetség híján vagyunk. Az ő megnyilatkozásaik viszont segítenek mindannyiunkat, hogy jobban megértsük a világot, amelyben élünk. Kertész idézett sorai azt értették meg velem, hogy miért nem lehet értelmes párbeszédet, kulturált vitát folytatni a két oldal között. Nem meggyőződés vezeti őket. Ha volna meggyőződésük, véleményüket lehetne ütköztetni más véleményekkel, s hol az ö érveik volnának erősebbek, hogy másoké. Így tisztulna a gondolat, kikristályosodna az igazság. De nem, ők alkatilag vak indulataiknak engedő emberek, akiket Kertész igen erős szavakkal ítélt lába körül ugrándozó hízott vörös patkánynak.

Pár napja olvastam ezeket az erős szavakat, s most akkor jutottak ismét eszembe, amikor egy on line cikkben tudósítást olvastam arról, hogy a román miniszterelnök büszkén kijelentette: Románia emberként fog bánni a menekültekkel, nem úgy mint a magyarok, akik botokkal terelik és megszámozzák őket. A cikk arról is beszámol, hogy a magyar külügyminiszter felszólította Ponta urat, hogy hagyja abba a hazudozást, ne terjesszen hamis híreket Magyarországról. Ez eddig rendben is van, a Kertész elemzése az említett cikk címe miatt időszerű, amiből az derült ki, hogy az ügyben nem Ponta miniszterelnök, hanem a magyar külügyminiszter a hibás. A cikk címe ugyanis: Hazugnak nevezte Szijjártó a román miniszterelnököt. 

A hvg.hu úgynevezett baloldali újságírója alkatilag képtelen mást írni, mint ami rossz színben tünteti fel, az olvasók szemében erodálja a jelenlegi kormányt. Nem kellett volna Szijjártó szavait átvennie, de letört volna a keze, ha ilyesmit ír például: Ponta képtelenségekkel vádolta Magyarországot. De nem. Ez a Kertész által hízott, vörös patkánynak nevezett embercsoport nem adhat más mint mi lényege. Ismét Kertésztől vett kifejezéssel: saját létalapját támadja. Annak ad igazat, aki Kertész szerint „pusztítja az általa gyűlölt civilizációt”. Vitaképtelen, mert nem meggyőződése vezeti, hanem zsigeri reakciók. Számára felfoghatatlan, tehát elutasítandó minden független, szabad gondolkodás.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.