A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
Keresés


HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228

Élet út - Szováta

2014. július 22.

 

Örömmel írhatom le, hogy régi vágyunk teljesül! Szovátán a héten felállítjuk a "Házastársak útját", és jövő szombaton, július 19-én d.e. 11.00 órától felszenteljük, melyre szeretettel meghívjuk a azokat a családokat, kik szeretnének velünk ünnepelni, és megismerkedni a katolikus egyház talán egyik legszebb családos lelkiségével, a Schönstatt mozgalommal.

Ferenc pápa az egyház reformját, a társadalom alapsejtjénél, a családnál kezdte. Ezért hívott össze rendkívüli püspöki szinódust a családok érdekében. És valóban elmondhatjuk, hogy életünk legtöbb öröme, sajnos fájdalma is a családi életből  fakad. Ezért tartottam négy évvel ezelőtt egy lelkigyakorlatot a "Házastársak útja" címen, amiből egy kis imafüzet füzet az "Élet út" is született. Karikó Éva, a lelkigyakorlaton elhangzott elmélkedéseket legépelte, én azokat átírtam és így megszületett "A szeretet bölcsője" címmel egy nagyon szép kivitelezésű könyv, melyet Váradi Levente fényképei díszítenek, s melyet a családok évében ki is adtunk a Helikon kiadónál! A könyvet díszítő árnyképekből és az én elmélkedéseimből sikerült lézer technikával, kápolna alakú tölgyfa lapokból 18 nagyonszép állomást készíteni! Az állomásokat a következő hét folyamán a szovátai Szent József otthon két hektáros udvarán elhelyezünk, és szombaton felszentelünk.

Miért pont Szovátán? Szovátára egész Kárpát-medencéből nagyon sok fiatal család zarándokol el, hogy az itteni természeti adottságokat kihasználva, orvosi kezeléssel gyermekáldásért folyamodjon. Istennek hála, az itteni klíma, sós levegő, a Medve tó, az orvosi kezelés, évek óta gyermekre vágyó sok - sok családon tudott segíteni. Jézus Krisztus azt mondotta nekünk, nem kaptok, mert nem kértek! Igen, a gyermekáldásért nagyon fontos imádkozni!! Hiszem, hogy a 15 - 21 napos orvosi kezelés mellett, ha valaki a szabadidejében imádságos szeretettel átelmélkedik ezt az utat, az Isten életadó áldásában részesül.

Miért pont egy gyermekotthon udvarán állítjuk fel a Házastársak útját? Gyermekeink összetört családokból érkeznek, jelenleg több mint 1oo kisebb, nagyobb gyermeket nevelünk a Szent József otthonban. Szeretnénk szociális családokra bízni az állomásokat, hogy így, a nagy udvarnak díszét jelentő állomásokat gondozva, a gyermekek a saját lelküket is gondozzák! Az állomásokat körülvevő virágokat nevelve így ök is felnőjenek, hogy nekik is majd szép családjuk lehessen.

A szombati szentelésre meghívtam Karikó Évát és az ő drága férjét, a magyarországi Schönstatt mozgalom kiemelkedő személyeit. A szentelés után, vendégeinket szeretettel látjuk egy finom bográcsos ebédre, majd délután megismerkedhetünk az Ausztriából indult szép, keresztény családmozgalommal! Együttlétünket egy szentmisével zárnánk, melyben imádkoznánk a Kárpát-medencei családjainkért.


Kisebb testvéri szeretettel várunk, Csaba t.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.