A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
Keresés


HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228

Canada-Day - Kanada 147 éves

2014. július 5.

CK

A nagyszámú montreali magyarság egy kisszámú csoportja vett részt idén Kanada születésnapján.Az 1867. július elsején alakult "Dominium of Canada," vagyis KANADA rosszkor született, mert 147. szülinapja pont a foci VB. idejére esik.
Meg általában... Ilyenkor van a legmelegebb, mindenki megy a nyaralójába, vagy máshova: ekkor költözik, mert Montreálban ez a nap az általános költözködési nap. E napon torlaszolják el keresztbe-kasul a keskenyebb utcákat a testesebb kamionok, a szélesebb utakat viszont azok, amelyek a keskenyebb utcákba a torlódás miatt nem juthatnak be. - Akik mindebből kimaradnak, azok vonulnak föl, vagy a fölvonulást nézik a Sainte-Catherine- és René Lévesque utcákon.
Mi, magyarok is évről-évre résztveszünk a Canada napi fölvonuláson. Igaz, egyre kevesebben, egyre szerényebben, de nagyon lelkesen.


Idén még egy magyar tulajdonban lévő matuzsálemi Trabant is "vonult" energiatakarékosan, nem szennyezve a környezetet. - Tolták. - Amúgy derekasan működik. - Üzemképes. - Sőt, képes volt komoly feltűnést is okozni. A kis NDK-s műanyag-doboz mentette meg a magyarok becsületét.

Mert voltak azért ám nemzetek, melyek csillogó kosztümökben táncolva vonultak. Mások lovakat vezettek. A viking harcosoknak öltözött fölvonulók a hajójukból, és a forró aszfaltról riogatták a szemlélődőket, óriási tetszést keltve a gyermekek körében.


Kanada születésapi megemlékezésén résztvett Stéphane Dion is.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.