A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
Keresés


HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228

Marakodók

2015. janár 27.
Surján László/MHL

Jól vigyázzon az a jobb oldali politikus, aki valami újat mer mondani. Új gondolathoz ugyanis új szó, vagy a réginek új tartalommal való feltöltése szükséges. Mindkét változat alkalmas a kiforgatásra, félremagyarázásra. Ez történt az illiberális demokrácia kifejezés használatakor, de ez zajlik mostanában is, amikor a párizsi vérengzés nyomán ismét terítékre került a bevándorlás kérdése.

Orbán Viktornak tökéletesen igaza van, amikor megkülönbözteti a jobb élet reményében Európába törekvő ázsiai vagy afrikai bevándorlót, attól az uniós polgártól, aki él az alapszabadságok egyikével, a személyek szabad mozgásának jogával. Ez utóbbi jelenséget ne nevezzük ki-, illetve bevándorlásnak, mondja a miniszterelnök. Ezek alapján, amikor új bevándorlási politikát sürgetünk, nem saját polgáraink szabadságjogait akarjuk megkurtítani, hanem gazdasági teherbírásunkhoz és kulturális abszorpciós képességünkhöz szeretnénk a bevándorlás mértékét szabni.

Ez az új bevándorlási politika nem merülhet ki kvóták meghatározásában. Első tételként teljes mértékben befogadónak kell lennünk az üldözöttek számára. Nehezebb dönteni a szegénység elől menekülőkről. Egyrészt van egy globális szolidaritás, a tehetősebb felelőssége a kiszolgáltatottak iránt. Másrészt tekintettel kell lenni a "saját" szegényeinkre, és arra, hogy munkát csak korlátozottan tudunk adni. 

Az Európába irányuló migrációs nyomásnak oka van. Az Uniónak hathatós lépéseket kell tennie annak érdekében, hogy a bevándorolni szándékozók számára legyen más, a szülőföldön való megélhetést kínáló jövőkép is. A határainknál jelentkezők befogadása tüneti kezelés. Nem elég a lázat csillapítani, hanem annak okát kell meggyógyítani. Az új európai bevándorlás politika lényege egy hatékony fejlesztési politika a harmadik világban.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.