A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
Keresés


HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228

Azt a sánta kutya fáját

2013. október 24.2013.

Surján László/MHL

A terjeszkedő baloldali média egyik jelese a semleges nevű Hír24. Ebben az internetes orgánumban öt napja diadalmasan jelentették, hogy Pápatamási polgármestere, fellelkesülve a volt veszprémi polgármester példáján, távozik a Fideszből. Csakhogy Pápatamási nem létezik.

Több helyen írtam már, kampány jön, illetve van, s semmit, de semmit nem lehet elhinni, hiszen a csalások és tudatos megtévesztések korát éljük. A kétharmados győzelemre készülő, új alkotmányt tervező baloldal semmitől sem retten vissza.

Most itt erre egy példa. A Hír24-en Gerlóczy Márton név és fiatalos fénykép alatt publikáló illető rovata közölte a fentieket. A hitelesség fontos, kérem az olvasót győződjön meg, hogy nem én manipulálok. (Igaz, ezzel nő az illető orgánum forgalma.)

A történet viszont több, mint egyszerű kacsa. Hamis hírek már a XIX. században is jócskán voltak, a hírlapi kacsa fogalma is régi. Ha csak erről lenne szó, nem is írnék róla. Belenéztem viszont az internetes újságírás csodájába, a cikkhez adott hozzászólásokba. Ezek egyrészt rámutatnak arra, hogy nincs ilyen település. Ezek után megnéztem az összes Pápa kezdetű településen a polgármester nevét. Mindenütt független volt a győztes, s persze egyiket sem Hauer Lászlónak hívják.)

Ami megdöbbentett, az a hívők, azaz a balosok beírása. Volt aki gratulált Hauernek, példaképnek tekintette. Mások, s valahol itt a kettészakított ország tragédiája, azt mondták: lehet, hogy nem igaz, de jó volt olvasni. A hazugság "kultúrája" átjárta, megfertőzte az embereket. A fél ország böszme lett. Szerencsére a kisebbik fele. Ezekkel a romlott-bomlott elmékkel sajnos nem lehet folytatni sem párbeszédet, sem tisztességes versenyt.

Roppant veszély, ha átvesszük a módszereiket. Ha hamis leveleket írnak, hamis videókkal próbálnánk választási eredményt manipulálni, ahogy ők teszik. Emberek, vigyázzunk egymásra, mert ezek még utóbb a mieinket is berántják a sárba.

Szerencsére nem látom az ilyen jelenségek csíráit. De a veszély ellen a legjobb védekezés, ha tudatosítjuk, hogy létezik. A tudomány még nem döntött arról, hogy fertőz-e a böszmeség.

Viszont a következő levélből kitűnik, ma már a fejlettség olyan magas fokán vagyunk, hogy a sánta kutya maga fogta meg magát:

Tisztelt Hauer László!
Szívesen elnézést kérnék Öntől és Pápatamási közösségétől a ma reggel napvilágot látott írásom miatt, amelyben arról számolt be, hogy kilép a Fideszből, de mivel sem Ön, sem pedig az Ön által vezetett település nem létezik, attól tartok, hogy ez a gesztusom különféle akadályokba ütközhet. A kommentelők és a felháborodott lakosság álhírnek és lejáratásnak nevezi a levelet. Kérdem én, Hauer úr, hogy lehet álhírt írni valamiről, ami nincsen? Hogyan lehet lejáratni valakit, aki nincsen? Ilyen alapon Nyuszika vagy Móricka is széttéphette volna a párttagsági igazolványát, nem beszélve a Fideszből különösen kiábrándult Csovi-Csovi Jasperről, akit személyes jóbarátomnak tekinthetek. Aki nem szeret kabaréba járni, az maradjon otthon és olvasgasson domborzati térképet. Hátha megtalálja rajta Pápatamásit.
Szívélyes üdvözlettel:
Gerlóczy Márton

Az ilyenekre mondják: nehéz szatírát nem írni. Mélységesen egyetértek azzal, hogy a baloldali média olvasása a kabaréba járással egyenlő.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.