A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
Keresés


HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228

Magyarország Barátai Alapítvány

2016.október 15.

 

A Magyarország Barátai Alapítvány örömmel tudatja, hogy a Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet Országos Elnöksége az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 60. évfordulója alkalmából 1956 szellemi örökségének megőrzéséért és a magyarságnak tett szolgálataiért a Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet Hűséggel a Hazához Érdemkereszt kitüntetését adományozta az Alapítványnak. A kitüntetést az Alapítvány nevében Radda István és Marika vették át október 8-án Veszprémben, a Szervezet 1956-os ünnepi megemlékezésén.

Az 1956-os forradalom évfordulójának tiszteletére, a májusi Magyarország Barátai Konferenciára megjelent „Az én forradalmam. Visszaemlékezések – 1956” című magyar nyelvű, illetve „My Revolution. Recollections – 1956”című angol nyelvű könyve korlátozott példányszámban elérhető még az Alapítványnál. Kérésre szívesen postázzuk a kért példányszámot.

Szintén az évfordulóra jelent meg a Magyarország Barátai Alapítvány közreműködésével Szalai Béla, a Magyarország Barátai Közösség tagjának Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban átélt 1956 őszi és 1957 tavaszi eseményekről szóló, Mozaik c. könyve, amelyet a Közösség tagjainak szíves figyelmébe ajánlunk. A könyv szintén elérhető az Alapítványnál.

A Magyarország Barátai Alapítvány negyedik konferenciáját 2017. május 5. és 7. között rendezi Budapesten. Az Alapítvány hálás az eddigi konferenciák után érkezett visszajelzésekért, s a most következő rendezvény előtt örömmel vesszük ötleteit, felajánlásait a konferencia programját illetően. Az ötleteket a Kuratórium meg fogja vitatni, s a program koncepciójába illő javaslatokat szeretné megvalósítani, hogy még az eddigieknél is sikeresebb konferencián cserélhessék ki ötleteiket, bevált módszereiket a Magyarország Barátai Közösség tagjai.

A 2016 májusi, harmadik Magyarország Barátai Konferencián az eddigieknél még erősebben fogalmazódott meg az igény egy fórum iránt, amelyen keresztül a Magyarország Barátai Közösség tagjai az éves rendezvények között is kapcsolatot tarthatnak egymással. Ennek a kérésnek a teljesítésére született meg a friendsofhungary.hu honlapon a tagok számára kialakított belső oldal. A tagok számára fenntartott, jelszóval védett oldalon bemutatkozó lapot hozhat létre, amelyen megadva e-mail címét is, könnyen kapcsolatba léphet Önnel bárki a Magyarország Barátai Közösség tagjai közül; illetve a fórumban új témát nyithat, így elérve azokat, akik a hasonló témákhoz, ötletekhez hozzá tudnak szólni, segíteni tudnak a kezdeményezéseiben. Ha igénybe szeretné venni ezt a lehetőséget, kérem, írjon az office@friendsofhungary.hu címre, ezután megkapja belépési azonosítóját és jelszavát, valamint az oldal részletes működésének leírását! Az oldal segítheti az azonos érdeklődési területű, azonos szakmai indíttatású, azonos projektekben gondolkozó tagok egymásra találását, ezáltal előrébb viszi a Magyarország Barátai Közösségen belül zajló munkát. Az oldallal kapcsolatos észrevételeiket, megjegyzéseiket előre is köszönjük!

A Konferenciákon szintén nagy szerepet szokott kapni Magyarország képe a nemzetközi sajtóban – a legutóbbi rendezvény külön szekcióülést is szentelt a kérdésnek. A Magyarország Barátai Alapítvány ezért szeretne az eddigieknél nagyobb hangsúlyt fektetni a témára, amelynek egyik fontos alkotóeleme, hogy a Magyarország Barátai Közösség tagjainak lehetőséget biztosítsunk az aktuális eseményekre való reflektálásra, vagy a saját környezetükben elért sikerekről való beszámolásra. Szívesen vesszük a Hungary Today számára küldött angol nyelvű blogbejegyzéseiket, illetve a friendsofhungary.hu számára írt beszámolóikat a diaszpóra büszkeségeiről, magyar eredményekről. Ezen túl elkezdtük a Magyarország Barátai Alapítvány sajtókapcsolatainak kiépítését, amelyhez hozzájárulhat, ha felhívja figyelmünket Magyarországról tudósító újságírókra.

A Friends of Hungary magazin legutóbbi, tavaszi száma után késő ősszel készül el a következő kiadás. Az Alapítvány tervei szerint évente 4 alkalommal jelenteti meg a lapot. A jövőben azok számára fogjuk postázni a magazint, akik olvasói szeretnének maradni – arra kérjük, hogy amennyiben szeretné időről időre megkapni, az office@friendsofhungary.hu címre küldött e-mailjében jelezze ezt.

A Magyarország Barátai Alapítvány megalapította a Magyarország Barátja Díjat. A Díjra a Magyarország Barátai Közösség tagjai terjeszthetnek fel jelölteket év végéig: bárkit a diaszpórában élő magyarok közül, aki az elmúlt évben hozzájárult Magyarország pozitívabb nemzetközi megítéléséhez.
A felterjesztés határideje 2016. december 31.
A felterjesztés módja: postai levél küldése az Alapítvány postacímére (1117 Budapest, Gábor Dénes u. 2. Infopark D.) vagy e-mail címére (office@friendsofhungary.hu)
A felterjesztés formája: A felterjesztésnek tartalmaznia kell a jelölt önéletrajzát, valamint a felterjesztő rövid indoklását arról, hogy miért tartja alkalmasnak a jelöltet a díj elnyerésére.
A díjazott(ak) személyéről a Magyarország Barátai Alapítvány kuratóriuma dönt 2017. február 15-ig, a díj(ak) átadása pedig a negyedik Magyarország Barátai Konferencián történik 2017. május 6-án.

Fontosnak tartjuk, hogy a nemzeti összetartozás jegyében minél több embert szólíthassunk meg, akik segíthetnek az Alapítvány munkájában. Arra kérjük, hogy külföldi ismeretségi, baráti köréből a Magyarország Barátai Közösség tagságára tegyen javaslatot. Olyan tagokat keresünk, akik saját környezetükben véleményformálók. A Magyarország Barátai Közösségnek minden további feltétel nélkül, függetlenül származásától tagja lehet bárki, aki szereti, kedveli Magyarországot, és elfogadja a Magyarország Barátai Alapítvány értékeit; akit valamelyik tagunk, vagy általunk felkért személy ajánl.

Ötleteit, megjegyzéseit, kérdéseit örömmel fogadjuk!

Üdvözlettel

Vizi E. Szilveszter elnök
Magyarország Barátai Alapítvány

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.