A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
Keresés


A határon túli magyarság számíthat ránk!

2013.szeptember 29. 2013.

Forrás: MTI, mno.hu

A határon túli magyarság számíthat ránk, és mi is számítunk rájuk! - mondta Semjén Zsolt a Fidesz XXV., tisztújító kongresszusán szombaton Budapesten. A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes elmondta, decemberre meglesz a félmilliomodik új, esküt tett magyar állampolgár; eddig 516 ezer állampolgársági kérelmet regisztráltak, és beindult a regisztráció folyamata is. Semjén Zsolt szerint az a feladatunk, hogy keresztény ihletettségű, józan nemzetpolitikát folytassunk.

Semjén Zsolt azt mondta, bár az állampolgársági törvényt 98 százalékkal fogadta el az Országgyűlés, "két pogány között" vannak: az egyik a Gyurcsány-féle "nemzetárulás", aki "nem átallott a saját nemzete ellen kampányolni", a másik, amelyik felelőtlen handabandázással terheli meg az ottani magyarság életlehetőségeit.

Semjén Zsolt szavai szerint az a feladatuk, hogy keresztény ihletettségű, józan nemzetpolitikát folytassanak, és lehetővé tegyék, hogy a következő Országgyűlés minden magyaré legyen, bárhol él a világban.

A kereszténydemokrata politikus azt mondta, antropológiai tévedés az a "liberális mítosz", amelyik tagadja a nemzet érték voltát. A másik tévedés pedig, amikor egy nemzet vélt életjoga alapján tagadják más nemzetek létezéshez való jogát - mondta. Kijelentette: a kereszténység ezt a két szélsőséget elutasítja, azt vallják, hogy minden nemzet egyszeri és megismételhetetlen.

Semjén Zsolt küldetésüknek nevezte, hogy az asszimilációt megállítsák és megfordítsák.

Beszámolt arról, hogy a magyar identitás megtartása érdekében elindították világszerte a magyar örökség feltérképezését, összegyűjtését célzó Julianus-programot. A Kőrösi Csoma Sándorról elnevezett program keretében 50 népművelő utazott a  nyugati magyarság lakta külhoni területekre, és a nagykövetségeket a honosítás intézésének megkönnyítése érdekében mintegy 50 konzullal erősítették meg.

A rendezvényen felszólalt egy hétgyermekes erdélyi családfő, aki többek között arról beszélt: kötelességének érzi a jövő évi magyarországi parlamenti szavazáson való részvételt. Az erdélyi családot, amelyiknek egyik tagja népdalt adott elő, a küldöttek felállva tapsolták meg.

 

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.