A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
Keresés


HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228

Tájékoztató a 2014. évi országgyűlési választásokról Magyarországon

2013. augusztus 15. 2013.

Nemzeti Választási lroda

Tisztelt Honfitársunk!

Tájékoztatjuk, hogy a 2014. évi országgyűlési választásokon a Magyarország határain kívül élő magyar állampolgárok is választójogot kapnak.

Választójog

Az országgyűlési képviselők választásán Ön a pártlistákra szavazhat és emellett jelöltként is indulhat. A szavazati jog az országos népszavazásokon is megilleti Önt.
Csak azt követően szavazhat, hogy a Nemzeti Választási Iroda felveszi Önt a névjegyzékbe. A névjegyzékbe vételi kérelmének legkésőbb a szavazás napját megelőző 15. napig kell beérkeznie a Nemzeti Választási Irodához. Az országgyűlési képviselők következő választására 2014 áprilisában vagy májusában kerül sor.
Kérjük, hogy a regisztrációját ne hagyja az utolsó hetekre! Ha a regisztrációs kérelmét a szavazást megelőző 15. napot követően kapjuk meg, a2014. évi választáson már nem szavazhat, csak a későbbi választásokon.

Regisztráció

A névjegyzékbe vételét akkor kérheti, ha . magyar személyi azonosítóval rendelkezik (a lakcímkártyáján találja), vagy útlevéllel, honosítási okirattal vagy állampolgársági bizonyítvánnyal tudja igazolni magyar állampolgárságát, és . Magyarországon sem lakóhellyel, sem bejelentett tartózkodási hellyel nem rendelkezik (ha igen, akkor Magyarországon élő választópolgárként automatikusan felvesszük a névjegyzékbe), és . betöltötte a 17. életévét, vagy betöltötte 16. életévét és házasságot kötött, és házasságkötésének hazai (magyarországi) anyakönyvezése megtörtént, és . a magyar bíróság nem zárta ki a választójogból.

A kérelmét a mellékelt ,,Névjegyzékbe vételi kérelem" című nyomtatványon nyújthatja be. A nyomtatványt megtalálja a www.nvi.hu honlapon is, továbbá beszerezheti a külképviseletektől.

Fontos, hogy személyes adatai kitöltésénél a lakcímkártyáján szereplő adatait és személyi azonosítóját pontosan másolja át a nyomtatványra! Egyetlen betű eltérés is a kérelem elutasításához vezet, (Ha kedvezményes honosítását követően nem kapta meg a lakcímkártyáját, a nagykövetségen főkonzulátuson érdeklődhet! )

Ha nincs lakcímkártyája, akkor a magyar útlevele, ha azzal sem rendelkezik, a honosítási okirata vagy az állampolgársági bizonyítványa alapján töltse ki a nyomtatványt! A névjegyzékbe vételéről vagy annak elutasításáról értesítést küldünk Önnek. Az értesítést az Ön által a nyomtatvány 10. pontjában megadott e-mail címre, telefax számra vagy postai címre küldjük.

A határon túli választópolgárok levélben szavazhatnak. A szavazólapot a szavazólap átvétele rovatban Ön által megadott postacímre (11. A vagy B pont) küldjük. Fontos, hogy olyan címet adjon meg, ahol Ön vagy megbízottja át tudja venni az általunk küldött levelet! Ha nem szeretné postai úton megkapni a szavazólapot, személyesen átveheti a túloldalon feltüntetett külképviseletek vagy magyarországi települések egyikén. Ebben az esetben a 11. A és B pontot hagyja üresen, és a 1t. C pontot töltse ki! Ide csak a túloldalon feltüntetett külképviseletek és magyarországi települések közül egynek a nevét írhatja. Ha a szavazólapot Budapesten kívánja átvenni, feltétlenül tüntesse fel a kerületet is! A névjegyzékbe vételi nyomtatványt 2013. november 1-jétől a www.nvi.hu honlapon vagy - ha rendelkezik ügyfélkapu regisztrációval - a www.magyarorszag.hu honlapon töltheti ki és küldheti be. Már 2013. augusztus 1-jétÖl lehetősége van postai úton eljuttatni a kérelmet a Nemzeti Választási Iroda címére:

Nemzeti Választási Iroda
Budapest
1854
Magyarország

Adatainak védelme érdekében azokat nem fogjuk kiadni harmadik fél részére, személyes adatait kizárólag a Nemzeti Választási Bizottság és a Nemzeti Választási Iroda tagjai ismerhetik meg. Ha értesítési címét (10. pont) vagy a szavazólap kézbesítésének módját, helyét (11. pont) a későbbiekben meg szeretné változtatni, azt a ,,Kérelem a névjegyzékbe vett adatok módosításra, a névjegyzékbevétel meghosszabbítására, a névjegyzékből való törésre" című, a www.nvi.hu honlapon elérhető nyomtatványon jelezheti.

Ön a regisztrálásától számított 10 évig szerepel a névjegyzékben, ezen időszakban valamennyi országgyűlési választáson és országos népszavazáson részt vehet. 10 év elteltével törölni fogjuk a névjegyzékből. A 10 év számítása azonban elölről kezdődik, ha Ön kéri a névjegyzékbe vételének meghosszabbítását, továbbá akkor is, ha adatait módosítja, vagy szavaz. Ettől függetlenül Ön bármikor kérheti törlését a névjegyzékből. A szavazólapot - ha nem postán kéri megküldeni - az alábbi külképviseleteken vagy magyarországi településeken veheti át:

Külképviseletek:

Románia: Bukarest, Csíkszereda, Kolozsvár
Szerbia: Belgrád, Szabadka
Szlovákia: Kassa, Pozsony
Ukrajna: Beregszász, Ungvár
M ag y a ro rsz ág i te lep ü l ések :
Budapest II. kerület, III. kerület, lV. kerület, V. kerület, Vll. kerület, Vlll. kerület, X kerület, Xl. kerület, Xll. kerület, Xlll. kerület,
XV. kerület, XV. kerület, XVl. kerület, XVll. kerület, Xvlll. keriilet, /ü. keriilet, XXl. kerület, XXll. kedilet
Bács-Kiskun megye: Baia, Kalocsa, Kecskemet, Kiskunfélegyhfua, Kiskunhalas, Tompa
Baranya megye: Mohács, Pécs, Szigetvár
Békés megye: Battonya, Békés, Békéscseba, Gyula, Orosháza
Borsod-Abarij-Zemplén megye: BÖdvaszilas, Kazincbarcika, MezÖkÖvesd, Miskolc, Özd, Putnok, Sátoraliaüjhely, Tiszaüjváro§,
Tornyosnémeti
Csongrád megye: H6dmez6vásárhely, MakÖ, Nagylak, Szeged, Szentes
Fejér megye: Bicske, Dunaüjváros, Sárbogárd, Székesfehérvár
GyÖr-Moson-Sopron megye: Csorna, GyÖr, MosonmagyarÖvár, Ralka, Sopron, Vámosszábadi
Hajdü-Bihar megye: Berettyéüjfalu, Biharkeresztss, Debrecen, HajduszoboszlÖ, HaidübÖszÖrmény, Létevéttes, Nyirábrány
Heves megye: GyÖngyÖs, Eger, Hatvan
Jász-Nagykun-Szolnok megye: Jászberény, Karcag, Szolnok, TÖrÖkszontmiklÖs
Komárom-Esztergom megye: Esztergom, Komárom, Tatabánya
NÖgrád megye: Balassagyarmat, SalgÖtarján
Pest megye: Budakeszi, Cegléd, Dabas, Dunakeszi, Érd, GÖdÖ|16, Letkés, i,lonor, Nagykáta, Szentendre, SzigetszentmiklÖs,
Vác, Vecsés
Somogy megye: Barcs, Kaposvár, Marcali, SiÖfok
Szabolcs-Szatmár.Bereg megye: Beregsurány, Csengersima, Fehérgyarmat, Kisvárda, tllátészalka, Nyirbátor, Nyiregyháza,
Nyirlugos, Tiszabecs, Vásárosnamény, Záhony
Tolna Megye: DombÖvár, Paks, Szekszard
Vas megye: KÖszeg, KÖrmend, Sárvár, Szombathely
Veszprém megye: Balatonfüred, Pápa, Tapolca, Veszprém
Zala megye: Keszthely, Letenye, Nagykanizsa, Rédics, Zalaegerszeg

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.