A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
Keresés


HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228

Ünnepélyes fogadás

 

2016.szeptember 14.

Takácsy Dorka Kornélia
Montreál


A Montreáli Magyar Hét keretében szeptember 6-án dr. Ódor Bálint , Magyarország kanadai nagykövete és Szentmihályi Gyula tiszteletbeli konzul fogadást adotak a város központjában található impozáns épületkomplexumban, amely a Salon Urbain nevet viseli.
A jeles rendezvényt egy, az ’56-os forradalomra emlékeztető emléktábla felavatása előzte meg, ami Montreál városának nagylelkű adománya. A hazájukat elhagyni kényszerülő magyarok első kanadai állomása éppen ez a város volt, így itt egy rendkívül erős és nagy lélekszámú magyar közösség telepedett le.
A fogadásra számos ország Montreálba kirendelt diplomáciai testületének színe-java eljött, valamint a meghívott illusztris vendégek listája is igen hosszú volt. Nagykövet úr a bejáratnál mindenkit egyesével köszöntött, majd Szentmihályi Gyula tiszteletbeli konzul megnyitotta az estet. Ezután dr. Ódor Bálint nagykövet úr tartott beszédet, melyben az egybegyűlteket köszöntötte, az ’56-os magyarok érdemeit, munkásságát, valamint a montreáli magyar közösség összetartását és példás kitartását méltatta.
Ezt Tarlós István, Budapest főpolgármesterének beszéde követte, aki azért érkezett Montreálba, hogy a helyi polgármesterrel a két város közötti együttműködési lehetőségekről, illetve testvérvárosi kapcsolat létrehozásáról tárgyaljon. Hangsúlyozta, hogy Magyarország szerves részét képezi a diaszpóra magyarsága is, illetve  kiemelte a kormány 2010 óta végrehajtott nemzetpolitikai reformjait, és többek között a külhoni magyarok számára elérhető egyszerűsített honosítási eljárás sikerét.
Ezután Denis Coderre, Montreál polgármestere illette elismerő szavakkal a kanadai magyarokat, akik sok munkával és értékkel járultak hozzá Kanada fejlődéséhez. A gazdag étel- és italkínálat elfogyasztása közben a Muzsikás együttes káprázatos  előadása teremtett emelkedett hangulatot.
A fogadást a koncertteremben a világhírű Liszt Ferenc Kamarazenekar felülmúlhatatlan koncertje követte, amely teljes mértékben lenyűgözte a hallgatóságot.

dr.Ódor Bálint, Denis Coderre,Tarlós István és Szentmihályi GyulaAz 1956-os emléktábla avatása, balról jobbra: Nagykövet úr, Montreal polgármestere,Budapest főpolgármestere és Szentmihályi Gyula tiszteletbeli konzulA Liszt Ferenc Kamarazenekar előadása

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.