A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
Keresés


HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228

Egy új világ küszöbén!

2013. július 21. 2013.


Lassan egy éve, hogy 2012. július 19-én csütörtökön megjelent Csaba testvér kis írása. Az eltelt egy év alatt egy kicsit sem csökkent időszerűsége, így annak is érdemes elolvasnia, aki annak idején már találkozott vele.

Véget ért egy történelmi korszak Erdélyben is! Az utolsó 23 év, a nyakló nélküli fogyasztás évei voltak, ezen évek alatt politikusaink leprivatizáltak, eladtak mindent! A pénz elfogyott, sőt óriási kölcsönöket is vettek fel a kormányok és az egyszerű emberek is, hogy a jólét látszatát fenntartsák. Úgy tűnik, hogy kipukkadt a lufi!
Egy új korszak küszöbén állunk, új értékrend van születőben! Angéla Merkel, Európa legbefolyásosabb politikusa, de minden reálisan gondolkodó ember akinek a véleményére érdemes adni azt mondja, hogy a becsületes munka, a szaktudás, a kitartó, türelmes erőfeszítés, a bölcs találékonyság a holnap egyetlen járható útja.

Igen, egy fontos útkereszteződéshez értünk! A régi utat, a semmittevő, látszat kirakat életet ne sajnáljuk, mert az sem maradandó boldogságot, sem fenntartható örömöket nem tudott nyújtani. Én azt szeretném ha elfelejtenénk a régi slágert: "nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, nyolc óra szórakozás" és helyette egy még régebbi slágert ismételgetnénk, Szent Benedek, Európa védőszentjének jelszavát: "Imádkozzál és dolgozzál!"

Meg vagyok győződve, hogy Isten jelenléte vidám, örömteli, pihentető és végtelenül szórakoztató, és azt is megtapasztaltam, hogy jó dolog alkotni, Istennek társa lenni a világ továbbteremtésében. Az ember nagysága, méltósága az, hogy Teremtője meghívta, felkérte, hogy legyen partnere, társa e szép világ továbbteremtésében. Szorgalmas munkánkért, jóságunkért mellyel akár egyetlen pohár vizet is adunk társainknak szeretetből, az Úr Isten hálából meghív terített asztalához, megossza velünk a Szentháromság örömteli együttlétét. Hihetetlen távlatok, lehetőség, és ez az út mindannyiunk előtt nyitva áll! Éljünk a felkínált, csodás alkalommal! Merjük beledobni magunkat ebbe a hatalmas kalandba, mert annál tisztább, nemesebb szórakozás, örömtelibb pihenés nincs, mint amit Teremtőnk karjai között megtapasztalhatunk! Jó dolog alkotni, csodálkozva megtapasztalni ahogyan két kezed vibrálása között születnek hasznos és szép tárgyak, bölcs gondolatok a papíron, vagy remekművek a festőállványon. Merd vállalni a magad hivatását, kibontani a magad szép virágait, megteremni csodás gyümölcseidet, azokat, melyeket rajtad kívül senki nem tud létrehozni!!

Meg vagyok győződve, hogy nem zsákutcába ért az emberiség élete, nem korlátokba ütközve megfeneklett az Isten alkotta szép világunk, hanem egy új korszak küszöbén állunk. A holnap az egyszerű, szerényen dolgozó, gondolkodva alkotó ember korszaka. A kézműves, a mezőgazdász, az állattartó, az elcsendesedve töprengő, alkotó emberé a holnap. Nekem ez a holnap tetszik, én szeretnék belépni ebbe a holnapba!

Kollégáimat, a nevelőket szeretettel kérem, hogy a felcseperedő gyermekeket szeretettel, türelemmel szoktassák a munkára. A házainkból lassan kinövő diákok lábát irányítsák olyan vállalkozók, mesteremberek, jó gazdák felé, akiktől emberi tartást, szaktudást és  becsületes, kitartó erőfeszítést is tanulhatnak!

A tegnap én is néhány fiatalt, - a csatolt képeken láthatókat - elvittem életük első munkahelyére, természetesen ez csak amolyan kezdeti ismerkedés a munkával a nyári vakáció alatt, de azért mégis egy új világ, mély víz, ahol már kell úszni. Számomra jó volt látni a fiatalok örömét, kíváncsi izgalmát. Nyugodt lélekkel hagytam ott őket ezen az ősi járható úton, biztos vagyok benne, hogy nemcsak anyagiakban lesznek gazdagabbak.

Hajrá fiatalok, vár bennünket a becsületes munka semmihez nem mérhető öröme, testet, lelket felrázó, embert formáló küzdelme! Vessétek bele magatokat az élet csodálatos nagy kalandjába, a világunk szebbé, lakhatóbbá formálásába!

Szeretettel,
Cs.t.
Csíkszereda, 2012. július 19.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.