A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
Keresés


HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228

Már nemcsak a kommunisták hazudnak a szemedbe   

2016.május 27.

Surján László

Egyre több információ áraszt el és egyre kevésbé tudod, hogy mi az igazság. Tudatlanok és/vgy hazugok terjesztik a tévtanokat. Egyet tehetsz: kételkedj. Különösen, ha reklámról van szó, vagy kampány van. Vagyis mindig.

Elképesztő mélységekbe süllyedt Nagy-Britanniában a népszavazási kampány. Penny Mordaunt, az első nő, aki a hadügyi tárcát vezeti az Egyesült Királyságban. A kampányban szembe fordult a miniszterelnökkel és a távozás híve lett. Most azt találta mondani, hogy Törökország nyolc éven belül az Unió tagja lesz, és ezt Anglia nem tudja megakadályozni.

Ahhoz, hogy egy ország az Unió tagja legyen, felvételét egyhangúan kell támogassa az Európai Tanács, sőt minden ország nemzeti parlamentjének is igennel kell szavaznia. Nem volt olyan régen, amikor mi estünk át ezen a folyamaton, tehát a magyar közvélemény tisztában van a vonatkozó szabályokkal. Ha Mordaunt asszony ezt nem tudja, aligha alkalmas posztjának betöltésére, de még arra sem, hogy képviselő legyen. (A szigetországban csak képviselő lehet kormánytag.) ha viszont tudja, akkor olyan durván hazudik, hogy szintén alkalmatlan a közéleti szereplésre. Ez azonban legyen a konzervatív párt gondja.

Számunkra érdekesebb, amit Cameron mondott. Természetesen cáfolta hadügyérének hamis állítását, de azt is kijelentette, hogy amennyiben Törökország ezzel a sebességgel halad, körülbelül 3000 táján lehet az Unió tagja.

Érdeklődve várom, hogy mit szól ehhez a nyílt beszédet kedvelő Erdogan, s hogyan alakul ezek után a Török-EU megállapodás végrehajtása.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.