A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
Keresés


HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228

Ferenc pápa találó hasonlata  

2013. április 30. 

 

A Szentatya szereti képekkel, hasonlatokkal illusztrálni mondanivalóját. A Ferenc pápa: beszélgetések Jorge Bergoglióval című interjúkötetből idézünk néhányat. Sergio Rubin és Francesca Ambrogetti könyve eredetileg 2010-ben jelent meg A jezsuita (El Jesuita) címmel.  

A pap és a juhok szaga A leendő pápa így fogalmazott: "Az az egyház, amelyik adminisztratív kötelességek végzésére korlátozza magát, amikor kicsiny nyáját gondozza, hosszú távon megbetegszik. Az a pásztor, aki elszigeteli magát, nem igazi pásztora a juhoknak, csupán 'fodrász', aki bodorítja őket ahelyett, hogy utána menne a többinek." A mai helyzetről azt mondta, épp a fordítottja a bibliai példabeszédnek, amelyben a pásztor ott hagyja a kilencvenkilenc juhot, hogy megkeresse az egy elveszettet. "Ma egy van az akolban, és kilencvenkilencet kell megkeresnünk." (Később, pápaként arra biztatta a papokat, hogy "olyan pásztorok legyenek, akik bírják a juhok szagát", amikor a hittől távoli emberek közé viszik Krisztust.)

Életünk során meg kell érlelődnünk, mint a jó bornak A leendő pápa elmesélte, hogy egyszer a repülőtéren meglátott egy sikeres, neves idős üzletembert, aki  csomagjára várt. Fiatalokat gyakran látott türelmetlenkedni ilyenkor, ám ez esetben meglepte, hogy az idős férfi "dühöngeni kezdett, amiért késett  csomagja." "Elszomorodtam, amikor láttam, hogy ez az ember nem képes élvezni az öregkor bölcsességét. Ahelyett, hogy a korral nemes borrá ért volna, megsavanyodott, mint a rossz bor." 

A gyerekek nevelése és elengedése olyan, mint a sárkányröptetés Gyerekkorában szeretett sárkányt eregetni. "A sárkány olykor nyolcast csinál és zuhanni kezd. Ezt úgy lehet elkerülni, hogy az ember nem húzza meg a zsinórt. A tapasztaltabbak ilyenkor azt kiabálták: 'Ereszd meg, billeg!' Az ember fejlődését is valahogy úgy kell kísérnünk, mintha sárkányt röptetnénk: van, hogy engednünk kell, mert 'billeg'. Vagyis időt kell adnunk neki. Fontos, hogy a megfelelő pillanatban korlátokat állítsunk, de vannak pillanatok, amikor tudnunk kell másfelé nézni, mint a tékozló fiú apja, aki engedi, hadd menjen a fia és tékozolja el  vagyonát, hogy okuljon az esetből."  

A bűntől való megváltás olyan, mint a vízbefúló megmentése
az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.