A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
Keresés


HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228

Kedves Barátaink,

2013. január 1.

Kedves Barátaink,

.....Megpróbálok  írni az itteni helyzetről . Ez most elég bonyolult dolog . 2011 végétől egészen 2012 közepéig állandó támadás érte az Orbán kormányt . A támadás mögött  az amerikai es európai   titkos pénzhatalom állt . Ez nem volt meglepő. A nagyobbik baj az volt, hogy ezekhez a támadásokhoz Brüsszel is csatlakozott. Az Unió támadta Orbán kormány újításait: bankadó, vállalati adók, stb . Orbán szerint a multi cégeknek is reszt kell venni a pénzügyi problémák orvoslásában, nemcsak a kisembereknek .

Nem is próbálom  leírni hogy micsoda hadjárat folyt az Orbán kormány ellen 2012-ben  a nagytőke, a bankok sőt  az Unió részéről is. A végeredmény az hogy ez a hadjárat lecsengett és  Orbán reformjait a Unió jópár állama átvette (csehek ,lengyelek ,szlovákok....) Amellett a Unió vezetőségének egy része is  megértette hogy az általuk javasolt és erőltetett "hosterity" program nem működik. Kell európai központi bank, ha ki akarjak védeni az amerikai tőke hadjáratát.  Jelenleg a magyar gazdaság helyzete javulóban, természetesen erősen függ a világgazdaságtól .Egy nagy kérdés most az, hogy ki lesz az új elnöke a  Nemzeti Banknak. Be tudja-e a kormány nyomni a saját emberét, vagy megint jön egy ellenséges vezető, olyan mint a mostani , Simon  A . Reméljük ez nem történik meg . 

Még egy általános képet szeretnék adni az itteni helyzetről. Itt is folynak a támadások az újságokban nap mint nap, de az embereket ez már nem érdekli .Nincs olyan intézkedése a kormánynak amiről az ellenzék ki ne derítené, hogy ez a lehető legrosszabb megoldás. Így aztán legtöbbünk nem is veszi ezt komolyan.  Meg cáfolni sem próbálja senki. Sajnos elég nyomorultul él egy csomó ember itt most is, és a kormány sem tud sokat tenni a jelen helyzetben, de ennek ellenére szavazás eseten fölényesen nyerne a kormány ma is, mert  azt azért látja legalább 60 % -a lakosságnak, hogy Orbánék az egyetlen erő amire az ország számíthat .

Boldog Újévet kivánok erőt, egészséget......

Rudi

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.