A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
 ROVATOK
.
 Mozaik
.
 Zsebsite
.
 Dömötor Ödön
.
 Táltos Ákos

 FÓRUMOK
.
 Hozzászólás

Magyar elnökség: Bizalom az Orbán-kormányban
- Joseph Daul, a néppárti frakció elnöke

21011. január 21.

Strasbourg, 2011. január 19


"Ritkán találja magát szemben egy soros elnökség ennyi kihívással, amelyek között megtaláljuk az euróval, a gazdasági növekedéssel, a foglalkoztatottsággal, az energiafüggetlenséggel kapcsolatos feladatokat, valamint, az árak riasztó mértékű emelkedésének következtében az élelmiszer-ellátás biztonságának kérdését" - hívta fel a figyelmet Joseph Daul a magyar elnökség prioritásainak bemutatásával kapcsolatban megrendezett, Orbán Viktor és José Manuel Barroso részvételével folytatott vita során.

"Nincs kétségem afelől, hogy a magyar elnökség képes lesz kezelni ezeket a kihívásokat."

A legnagyobb befolyással rendelkező európai parlamenti frakció elnöke emlékeztetett: a magyar miniszterelnök pártja, a Fidesz megalakulása óta a szabadság tiszteletére épül. Joseph Daul üdvözölte, hogy az elmúlt évek rossz kormányzását követően, az új magyar kormány elkötelezett a változtatások iránt.

"Jelenleg ezen reformok egyike a média területét érinti, amellyel kapcsolatban az Európai Bizottság jogi kiértékelést végez. Bízom abban, hogy az Európai Bizottságban betölti a "Szerződések Őrének" szerepét, és bízom a magyar miniszterelnökben is, aki ígéretet tett a törvény módosítására abban az esetben, ha a Bizottság a jogszabály egyes rendelkezéseit a közösségi joggal ellentétesnek találja. Elutasítok minden más előzetes vádaskodást" - jelentette ki Daul.

 A néppárti képviselőcsoport elnöke beszédében szintén kérte a magyar soros elnökséget, hogy biztosítson minden szükséges segítséget Tunéziának, amely feszült, de rendkívül lényeges időszakon megy keresztül, és amelyet támogatni kell a változások irányában.

 (Fordítás az eredeti francia változatról.)

 
az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.