A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
 ROVATOK
.
 Mozaik
.
 Zsebsite
.
 Dömötor Ödön
.
 Táltos Ákos

 FÓRUMOK
.
 Hozzászólás

Mese gyerekeknek, unokáknak

2010. december 30.

És mit szóltok ehhez a szarvas-történethez?

Négy fiatal Sitka fekete-farkú baknak nagy szerencséje volt, amikor kihúzták őket a Stephens Passage (Alaska) jeges vizéből a helybeli Tom Satre 62-lábas hajójával.  A négy őz direkt a hajó felé úszott.Amikor elérték a hajót, elkezdtek uszkálni körülötte, és közben egyenesen az emberekre néztek.  Látszott, hogy bajban vannak.  Kis segitséggel, ezek a nagyon ijedős és teljesen vad őzek maguktól felugrottak a hajóra.  Amikor már fent voltak, összeestek a fáradságtól, remegve a hidegtől.

Itt vannak a megmentett bakok Tom Satre "Alaska Quest" nevű hajóján.  Mind a négyet Taku Harbour kikötőjébe szállitották.
Amikor elérték a dokkot, az első, akit kihúztak a vizből, ráugrott a dokkra, visszanézett és beleugrott a vizbe, partra úszott és eltűnt az erdőben. Kis biztatás után kettő követte, de egynek több segitségre volt szüksege.  A képen látjuk, amint Tom Satre szállitja őt a partra.

Tom, Anna és Tim Satre lábra segitették az utolsó bakot.  
Nem tudták, mennyi ideig voltak az állatok a jeges vizben, azt sem, hogy voltak-e többen is, amelyek talán nem élték túl ezt a kalandot.
Az "Irgalmas Szamaritánusok" feledhetetlen élménynek tartják ezt az eseményt, ami  további életükre kivételes hatással lesz.
Gondolom, ugyanez vonatkozik az őzekre is.

 
az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.