A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228

 

 

 

Magyar Krónika,
2017. október 6.

 


 

Szeptember 30. és október 28. között a Nagykövetség kiállításokkal, koncertekkel, gyermekprogramokkal, filmvetítésekkel, irodalmi estékkel és egyéb kulturális rendezvényekkel tölti meg a kanadai Kormány 150. évfordulós ünnepségre építtetett nemzetközi pavilonját. Négy hétre két kiállítás költözött az idén júniusban átadott épület két emeletére, valamint kulturális eseményeknek ad helyet.

A hónap nyitójaként október 1-én két  kiállítást láthattunk,
A "Shaping Hungary: Design in the 21st Century” kiállítást, amely Magyarország technikai újdonságait mutatta be,
valamint a kanadai magyar képzőművészek kiállítását.A megnyitón Blanar Andrea a képzőművészek kiállítása szervezője a következőket mondta:
„....egyedülálló multimédiás projekt több mint 40 kanadai-magyar művész munkáit mutatja be, kiemelve a magyar leszármazottak vizuális művészetének fontos szerepét a kanadai multikulturális gobelin keretében. A résztvevők között olyan művészek vannak, akik Kanada legmagasabb kulturális kitüntetését kapták, akik jelentősen hozzájárultak közösségükön belüli kulturális élethez.

Ez a kiállítás Re: InSitu - Magyarországon több múzeumban került bemutatásra a számos kanadai köz- és magán kiállítások mellett.
A Kanada 150 éves  ünnepelésében  a CHAC (Canadian Hungarian Artists' Collective), és a HuVAC (Magyar  Vizuális Művészek Kanadában)is részt venni kíván és hozzájárulni az ünnepi hangulat emeléséhez.

Ez a kiállítás köszönetét fejezi ki Kanadának az olyan körülmények megteremtéséért, amelyek annyi magyar művész számára tették lehetővé tehetségük maximalizálását és ezáltal jelentős szerepet játszhattak a képzőművészeti szektorban.

A kanadai-magyar művészek nevében köszönetet mondok  Dr.Ódor Bálint kanadai  magyar Nagykövetnek a projekt szervezéséért és a Magyar Kormánynak,  a kanadai-magyar művészek projektjeinek támogatásáért...”

Ünnepi köszöntőt mondott Dr. Ódor Bálint, valamint Mark Kristmanson Ph.D. a Főváros Működéséért és Fejlesztéséért Felelős Bizottság főigazgatója majd  Íjgyártó István, kulturális és tudományos diplomáciai államtitkár.

A kiállítás a művészek magas színvonalú munkáit mutatta, amire mindannyian büszkék lehetnek, valamit minden honfitársunk is, bizonyítva: a magyar emigráció erős, értékes része a kanadai közösségnek.

Ismét köszönet illeti Dr. Ódor Bálint nagykövet urat, aki újfent alkalmat adott a kanadai magyarok értékeinek bemutatására.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.