A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228

 

 

 

Magyar Krónika,
2017. szeptember 14.

 


  Surján László

 

A A Bonum jóságot jelent. A Bonum televízióra kétszeresen illik a szó. Identitását nyíltan vállaló televízió, nem kell gondolkodnod, hogy mit képvisel. Katolikus, s közben minden érték iránt nyitott, tehát az ökumené sem idegen tőle. A maga eszközeivel jót, jóságot közvetít.

De a Bonum TV jóság nélkül nem működhetne. Ez a TV sem állami sem egyházi rendszeres támogatás nem kap, folyó kiadásait nézőinek nagylelkű adományaiból fedezi, fejleszteni pályázati pénzekből fejleszt.
Sok szempont van, ami miatt kedvelem ezt a televíziót. Az a törekvés, amelynek célja a valódi és tartós béke a Kárpát-medencében nem idegen a Bonum TV szellemiségétől sem, ezért vállalta, hogy rendszeres összejöveteleinket, a Jean Monnet estéket élő adásban közvetíti.
Ezen kívül rendszeres „beszélgetős” műsort is adott, a havonta jelentkező Miért is? címűt.

Nem sokat érnénk ezekkel, ha a műsort csak kábeltelevíziókon nézhetnénk. Bár a Bonum egyre több hazai kábeltv kínálatában benne van, ezért a lefedettség ma már igen jelentős, van egy másik hatalmas előnye a többi tv adáshoz viszonyítva: élő műsora és régebbi anyagai interneten is megtekinthetők. Ez pedig nekünk, akik az egész Kárpát-medencében érdekeltek vagyunk, voltaképp aranyat ér.

A Magyar-Hon-Lapon is többször szó esett, hogy nemzetünk jövője és a határon túl élők megmaradása, boldogulása szempontjából kiemelt fontossága van a megbékélésnek. A tájékozódni kívánó számára a Charta honlapján kívül ajánlom a Bonum TV említett műsorait is. Az élő műsor megtekintése itt ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A chartaxxi.eu honlap olvasói viszont egy kattintással nézhetik az adást.
Hogyan? Be kell hívni a www.chartaxxi.eu oldalt, s ekkor a következő képernyő látszik:A kék keret persze nincs ott a Média szó körül. Kiemeltük, hogy mutassa meg: erre kell kattintani, és máris ott a BonumTV. A következő chartás műsorunk szeptember 11-én hétfőn lesz, este hat órakor. Szeretettel várunk, legalább a képernyőn keresztül.

Ha pedig már az adományozásról volt szó, megemlítem, hogy a megbékélési mozgalom is számít a „szegény asszony két fillérjére”. Annak ellenére, hogy az elmúlt években valóban jelentősen nőttek a keresetek, Magyarország szegény ország. A valóban tehetősek körében még nem alakult ki az adás kultúrája. Nem tudatosodott, hogy a vagyon egyben társadalmi kötelezettség is. Őket is megpróbáljuk e komoly nemzeti cél érdekében megszólítani, de nagyobb erkölcsi súlya volna és napi gondjainkat is megoldaná, ha sokan adnának keveset. Ezer ember havi ötszáz forintjából már csodákat lehetne művelni. A chartaxxi.eu honlap fejlécén a Média szó mellett ott van a Támogass bennünket felszólítás is. Itt több technikai lehetőséget is kínálunk a támogatásra. Sokat segítene, ha az olvasóink közül többen utasítanák a bankjukat arra a bizonyos havi mondjuk ötszáz forintra. Az MHL olvasók között többen az EU gazdagabb országaiban élnek vagy épp a tengeren túl. Gyakran tapasztalom, hogy az ő számukra is fontos, mi történik itt és rokonszenvvel figyelik mind belpolitikai küzdelmeinket, mind a megbékélés iránti erőfeszítéseket. Ők jól tudják, s mi is tudatosítjuk, hogy a megbékélés nem beletörődés. Nem is a minden jó, ahogy van, csak vita ne legyen Kádárista gerinctelensége. El kell vetni minden hazugságot, és meg kell követelni minden jogot, ami az emberméltóságból fakad, és ami a nemzet megmaradásához szükséges. Sajnos a szomszédsági kapcsolatokra is igaz, amit Antall József a szovjeteknek mondott: ha leveszik a kezünkről a bilincset, baráti kézfogásra fogjuk azt nyújtani. Sajnos, mondom, mert sok olyan jelenség van, ami a bilincsbe vertségnek felel meg.

A Charta XXI megbékélési mozgalom ilyen bilincs-levevő lépésekhez kéri a támogatást.  Akinek füle van, hallja meg, akinek módja van, tegye meg.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.