A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228
STEVE Electric Inc.
Szőke István
Hívjon bármikor:
Tel: 514 981-5527 
vagy (450) 688-59831

KERESÜNK

magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával. Tel: 514-288-7966 kérje Tibort.

 

 

 

Miska Jánosnak március idusán

Magyar Krónika, 2015. április 6.

 

Kedves Barátom!

Leveled olvastán Széchenyi István jutott az eszembe, aki hazafias felbuzdulásból egy évi jövedelmét ajánlotta fel a Magyar Tudományos Akadémia létrehozására. Melynek te is tagja vagy. Elhatározásod egy Miska János Alapítvány létrehozására, mely egy millió forintos alappal 500 ezer forint ösztöndijjal jutalmaz egy-egy magyar diákot a kanadai magyar szellemiség és irodalom tanulmányozására és propagálására,  igen nemes lélekre vall és tiszteletet érdemlő.
Egy másik nagy költőnk, Kölcsey Ferenc írta Huszt című versében:  Hass, alkoss, gyarapíts: s a haza fényre derül. Életed, munkásságod is ezt látszik igazolni, bár én felcserélném az első és a második tételt: előbb alkotni illik. Te ezt az utat jártad, és amikor valamit már letettél az asztalra, tudtál hatni szűkebb, majd tágabb környezetedre. Munkásságod gyümölcse beérett és teljesen helyénvaló, hogy a készülő Miska János Kanadai Magyar Irodalmi Gyűjtemény-en keresztül  közkinccsé váljék. S különösen az a része, hogy a gyűjtemény magába foglalja a kanadai magyar írók könyv formában megjelent alkotásait -  verset, szépprózát, drámát és tudományos munkát. Ez, mint írod,  ilyen  gazdag tömegében,  sehol másutt nem található. Igaza van a feleségednek , amikor ezt ő maga szorgalmazza. Vele kapcsolatban egyébként megfogtad az isten lábát, ő kitűnő szakmai és pénzügyi tanácsadód is.
Örömmel konstatálom, hogy a vetésed is beérett és feljutottál a Parnasszus csúcsára. 2013-2014 valóságos diadalmenet volt számodra. A Vörösmarty téren a  könyvheteken  dedikáltad könyveidet; előadásokat és iró-olvasó találkozókat tartottál az óhazában országszerte; Hajdúböszörmény polgármestere a város Tiszteletbeli Polgárává avatott,  majd  a magyar államfő a Magyar Köztársaság Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetéssel jutalmazott. Az már csak hab a tortán, hogy isten és ember előtt sorsodat összekötötted Orosz Erzsébettel. Egyéni életedet is áldás koronázza.
Ami engem illet, a múlt évi lumbágóm sikereses gyógykezelése után újra harcképes vagyok és a családfám könyvben történt megalkotása után várom az újabb kihívásokat . Ezekről bővebben a személyes találkozásunk során beszélnék…
A böszörményi  véndiákok egyébként mozgolódnak; Szűrös Mátyás, volt köztársasági elnök  egyre-másra tartja az író-olvasó találkozókat; Molnár Kati újabb találkozókra buzdít bennünket.  Józan Peti, az MTA tudományos doktora, április 9-én lesz 80 éves; Suba Imre  pedig április 19-én ünnepel. G. Szabó Antal  ezredes  január 5-én volt 80 éves.
A mi kis családunkban Marika lánya február 27-én volt 50 éves. Az ünnepi ebéden 13 fő volt jelen a tatai Gotwald-étteremben. Az én idősebb fiam szeptember 19-én, Kossuth születésnapján lesz 50.Hogy múlik  az idő!!! A mi barátságunk is hatvanhat évvel ezelőtt kezdődött!

No, elég a csevejből, ha találkozunk, folytatjuk.

Baráti üdvözlettel:
Nagy Antal

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.