A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 

Szent  Nicolas Koncert

Bencsics Klára

Takács Miklós, Mikulás napján, december 6-án tartotta meg  három kórus szereplésével karácsonyi koncertjét.
N.D.G.-ben a Notre Dame de Grace  templom  zsúfolásig megtelt  zeneszeretőkkel, mint ahogy minden Takács Miklós  által vezényelt koncerten ezt már megszoktuk. 
Szereplő kórusok:   UQAM kórusa,  a Walter kórus és a Villa Maria  leányiskola kórusa, szép összehangban adták elő a gondosan válogatott  műsorszámokat.
Szólisták: Therese Darvaeau,Ginette Saint-André, Robett  Tessier és Eric  Legault , kellemes szép hangjukkal gazdagították az előadást.
Zongorán kisért: Loraine Prieur(a magyarok régi ismerőse) és orgonán: Matthieu Latreille.
Az adventi koncert első felében műsorra kerültek: Bach, Fauré, Schubert, Mendelssohn, Handel, Mozart, Hayden és Frank   aktuális  zeneművei .  A szünet után, a kórus nemzetközi  karácsonyi dalokat énekelt , olasz, francia osztrák, magyar és amerikai szerzeményeket. Többek között hallhattuk a Mennyből az angyalt és a Dicsőség mennyben az  Istennek, francia változatát.
Takács Miklós a hallgatóság számára  kottát készített, melyből a közönség  figyelemmel kísérhette a karácsonyi énekeket, sőt  két  québeci  szerző is közreműködött  énekszámával.
A nagysíkerű koncert  feltétlenűl Takács Miklós érdeme, hiszen a közönséget ismét bevonta a gondosan előkészített karácsonyi hangulatba.
az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.