A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 

Továbbképzés Ottawában

Magyar Krónika
Montreál, október 15

Szűcs Katalin
Ogonovsky Dorottya.

 

Az idei évben kivételesen nem került megrendezésre az Észak-amerikai magyar tanárok konferenciája, ezt azonban pótolta az Ottawai Magyar  Köztársaság Nagykövetsége által megrendezett Magyar nyelvet tanítók továbbképzése.
2007 szeptember 1-2-án Vastagh Pál nagykövet úr és felesége

Erzsébet biztosította a helységet a követség épületében.  Kellemes meglepetés volt, hogy a torontói, az ottawai az edmontoni és a montreáli tanárokon kívül Bostonból is érkeztek tanítók. A mintegy 30 résztvevő számára Maróti Orsolya Budapestről, a Balassi Bálint Intézet munkatársa tartott módszertani előadásokat.

Az előadások főleg érettebb nyelvtanulók nyelvi es kulturális képzésére irányultak, de a resztvevő oktatóknak volt alkalmuk helyi tapasztalataik elmesélésével ezt frappánsan kibővíteni úgy hogy az elhangzottak a zsengébb korosztály számára is hasznosíthatóvá váltak. A megjelent tanítók és tanárok sok értékes információval, hasznos, a munkájukat segítő anyaggal és tele ötletekkel tértek vissza iskoláikba az érdekes és jó hangulatban eltelt kétnapos továbbképzés után, hogy új erővel kezdjék a 2007/08-as tanévet. Orsolya szaktudása, felkészültsége és természetes kedvessége nagyban hozzájárult az előadások sikeréhez.

A képzés végén a tanítók azzal a kéréssel fordultak a Nagykövet úrhoz, hogy hasonló, magas színvonalú továbbképzésen  örömmel résztvennének éves vagy kétévenkénti rendszerességgel. Továbbá javasolták, hogy a követség honlapjáról egy linkkel elérhető legyen  az észak-amerikai iskolák honlapcíme, hogy bárki tájékozódhasson a hozzá legközelebb lévő iskola címéről. Erre Bányai Ferenc titkár úr készséggel ígéretet is tett, amit hálás köszönettel fogadtak a jelenlévők.

A konferencián születtek új kapcsolatok is : más-más városban tanító tanárok azóta is tartják a kapcsolatot, együtt dolgoznak a gyermekek minél sikeresebb tanítása érdekében, megosztva tapasztalataikat és megbeszélve a tanítás során felmerülő gondjaikat.

A résztvevő montreali tanárok:Ciamarra Júlia, Domán Borika, Grimm Natali, Konrad Judit, Maderspach Ágota, Ogonovsky Dorottya. Szima Ilona, Szűcs Kati, Tóth Jutka, Török Tünde

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2007 Magyar Krónika Rt.