A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 
Kanadai magyar művészek közössége Hirdeti
Magyar Krónika
Montreál, jűlius 4
.
Mailáth Mária cikke nyomán K.P.

Ismét megtartották Blanar Andreánál a "Blanar Country Club" -ban a kanadai magyar művészek lassan hagyománnyá váló nyári pool-partyját. Az idő kedvezett, a művészek feredőzéssel kezdték a koradélutánt, amit terülj-terülj asztalkám követett annak köszönhetően, hogy Andrea és néhány hölgyvendég ki sem tette a lábát a konyhából. A vendégek rengeteg finomságot hoztak, a tálak s a poharak pillanatok alatt ürültek, állandóan volt rendezgetni való az ebedlőasztalon, miközben folyamatosan készültek a háziasszony saját szakács-remekei is.

Az idei összejövetel fénypontja a meghirdetett tantramári fotókból rendezett verseny eredményhirdetése volt.


Első helyezett : Zóni István - Windy beach

Mindenki öt-öt képpel vehetett részt a versenyen, (a hivatalos jelentkezési adatokkal együtt) és képeiket a kiszabott feltételeknek megfelelően kellett beadniuk. A zsürinek nem volt könnyű dolga kiválasztani a három legjobbat.

Először végignéztük az összes beadott képet, ami a tavalyi egyhetes szimpózium hangulatát idézte vissza, és mint minden szép emlék, kellemes hangulatot teremtett. Közben izgalommal vártuk a zsűri határozatát, akik bemutatták az előzetesen kiválasztott három legjobbnak itélt pályamunkát.
Zóni István fotója, a Windy beach - Szeles part - nyerte az első dijat. Második helyezést kapott Francine Jones Echo című képe, harmadik lett Alex Bzrezinski Congregation című munkája.
Gratulálunk a nyerteseknek és mindenkinek, aki résztvett a pályázaton, mert minden kép dijat érdemelt volna.

A kellemes délután késő estébe nyúlóan ért véget, miután a vendégek ismét megtekinthették Sophie Fekete tantramári symphosiumról szóló filmjének szakmai részét.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2006 Magyar Krónika Rt.