A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 
Nagy siker a Carnegie Hall-ban
Magyar Krónika
Montreál, december 21
.


2005. november 20-án a Montreáli Filharmóniai Társaság vezető karnagya, Takács Miklós, nagy sikerrel dirigálta Mozart Requiem-jét  a New York-i Carnegie Hall-ban.   

A 2500 főnyi amerikai közönség nagy ovációval ünnepelte a nemzetközi hírű szólistákat, az Uqam-kórust és a New England Szimfónikus Zenekart, valamint a magyar származású karmestert, Takács Miklóst, aki a Manhattan Philharmonic és a New England Symphony vendég-karmestereként ezúttal ötödik alkalommal vezényelt a Carnegie Hall-ban.

Szólót  énekeltek: Eilana Lappaleinen, szoprán, Angelica Cathariou, mezzoszoprán,  Sergej Kiselev, tenor és Raffaele Costatini, basszus.  A new yorki közönség  nagy tapsviharokkal fejezte ki elismerését és  a karmestert és a négy szóló énekest háromszor hívták vissza a színpadra.

"Mindig nagy öröm amikor itt léphetünk fel, ebben a tökéletes akusztikájú teremben. - mondta  a karmester, aki már 1978 óta a L'UQAM kórus vezetője.

Carnegi Hall elismerten az egyik leghíresebb koncert terem, ahol a világ legnagyobb művészei és karmesterei léptek fel.

2006-ban Takács Miklós  vendég-karmesterként dirigál majd Angers-ban, Bécsben és Kolozsvárott.  Montreálban  április 14-án Bach János-Passióját vezényli a párizsi Sorbonne és az Uqam kórusával, valamint a Montreáli Filharmóniai Társaság Zenekarának közreműködésével.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2005 Magyar Krónika Rt.