A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 

Kanadai Magyar Művészek Közössége

A Közösség rendszeres havi összejövetelét tartotta november 18-án. Ezúttal két olyan művész munkájával ismerkedtünk meg, akik különleges kifejező módjukkal, módszereikkel, technikájukkal kápráztatták el társaikat és a résztvevőket.


november 27.

Kiss Ida

Klugerman Judith

Magyarországon született, de Montreálban végezte iskoláit, itt szerzett diplomát a Concordia Egyetem Szépművészeti fakultásán.
Első önálló kiállítását 1977-ben rendezte Montreálban, a Galérie Powerhouse-ban, 1996-ban a Galérie Schorer-ben mutatkozott be, és most készül a Galérie Luz-ban 2003-ban megrendezésre kerülő kiállítására.
Műveivel már számtalan kiállításon vett részt Montreálban, Ottawában, Québec City-ben, Vancouver, Toronto kiállító termeiben. Elmondhatjuk, hogy művészetével bejárta Kanadát

Kiemelkedő díjakat kapott, többek között az „Aide aux Artists” díjat (Powerhouse kiállítás, 1977), a „Mixed Media Award”-ot (Calgary, 1978) és a Honorable Mention San Antonio díjat (Texas, 2000).
Munkáiban csaknem minden anyagot felhasznál, papírra, vászonra, anyagra fest, a fém és fa elemeinek felhasználásával, képei ezen elemek együttes hatásával meghökkentő eredményt érnek el.
Munkáin a zene ütemei és a természet vonalai állandó visszatérése fedezhető fel, ez a két motiváló erő, ami művészetét leginkább jellemzi, és amihez közel érzi magát.
Bemutatóját nagy lelkesedéssel és elismeréssel fogadták kollegái és a jelenlévők.

 

Fekete Sofie

Franciaországban született, de Kanadában nőtt fel, tanulmányait is itt végezte, a Québec-i Egyetemen diplomázott, és azután is tovább képezte magát, többek között a New York-i Arts Students League-ben és a montreáli Concordia Egyetemen.
Magát ruhatervezőnek tartja és „multidisciplinary artist”-ként határozza meg. A kifejezés nagyon helytálló, mert Sofie feltalálja magát, mindegy milyen feladattal bízzák meg azt ügyesen, találóan és tökéletességgel oldja meg.

Karrierjét mint ruhatervező kezdte, majd az anyagfestésen keresztül jutott el másféle kifejezési eszközökhöz.
Egyéni kiállításai voltak már Montreálban 1999-ben a Belgo Building-ben és az UQUAM-on, valamint 2001-ben a Baie St-Paul-i Centre d’Art bemutatóteremben.
A kiállításain úgy is, mint ruhatervező, vagy készítő, vagy mint festőművész, tehetsége mindig megkülönböztetett elismerésben részesült, munkája egyedülállóan univerzális művészt dicsér. Multikultúrális neveltetésének is köszönhető széleskörű érdeklődése, amelyet a művészetben követ.
Amint maga vallja, a kifejező művészet határán mozog, mindig keresve az újat, és soha sem elégszik meg azzal, amit elért.
Az utóbbi időben filmkészítéssel is foglalkozik. Kezdő lépéseknél tart, de amit eddig készített, máris szép jövőt ígér. Bemutatóját kitörő lelkesedés fogadta.
Olyan művészt ünnepeltünk, aki mindenre képes.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2000 Magyar Krónika Rt