A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 
Hősök napja és cserkész fogadalom Montreálban
Magyar Krónika
Montreál, június 20
.
Ádám Christopher

2005. június 5-én emlékeztek meg az elhúnyt magyar katonákról a montreáli Magyarok Nagyasszonya Egyházközségnél elhelyezett emlékmű előtt a Montreáli Magyar Bizottság és a Magyar Harcosok Bajtársi Közössége által rendezett ceremónián.

Az idei ünnepi beszédet György Attila , a montreáli Első Magyar Református Egyházközség lelkipásztora mondta.

Beszédében felhívta a hallgatóság figyelmét arra, hogy minden elesett katona, akár a győztes oldalon, akár a vesztes oldalon harcoló, egyaránt megérdemli a tiszteletteljes megemlékezést. A harcoló magyar katonák a politikai elit által hozott rossz döntések áldozatai voltak.

A megemlékezést Baka Károly szervezte és minden montreáli magyar egyesület egy szál piros, illetve fehér szegfűt helyezett el az emlékműnél.

A Hősök Napját a montreáli magyar Cserkészet cserkész-avatása követte.

Siket Gyuri és Siket Katalin magyarul és franciául elmagyarázták a cserkész törvények lényegét és bemutatták a Cserkészet munkáját. Herédi István, a Montreáli Magyar Bizottság elnöke pedig hangsúlyozta a Cserkészet központi szerepét és misszióját egy olyan világban, mely egyre inkább elszakad vagy távol áll az erkölcstől.

A szertartáson, a nyilvánosság előtt, valamennyi cserkész elfogadta a szervezet törvényeit.

Mint ismeretes, a montreáli magyar Cserkész csapatok az idei jubileumi táborra készülnek. A közelmúltban pedig a leánycserkészek a Filmoore-i közös akadályversenyen vettek részt.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2005 Magyar Krónika Rt.