A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 

Jeannette Pekari

Jeannette gazdag művészi pályája 1965-ben kezdődött, Georgiában, (USA) ahol első díjat nyert karácsonyi-lap rajzával.
Ekkor volt 9 éves, egy speciális beszéd-technikai iskola tanulója.
augusztus 2.

Mailáth Mária


Innen Svájcba ment, - Montreaux, Lausanne, - ahol tanárai tehetségét felismerve ajánlották, hogy további tanulmányait Londonban folytassa.

1982-ben szerzett diplomát textil- és szépművészetből Goldsmiths Főiskoláján.

Majd Franciaországba vezetett útja és a Cote d’Azur gyönyörű vidékén készült művészi pályájára és kiállításaira.

Nagy hatással volt művészetére az 1992-ben, Aix-en-Provence-ben töltött nyár, Paul Cézanne házában. Mindennap festett és úgy emlékszik erre az időre, hogy Cézannal együtt festettek. Ebben a periódusban készült munkáit így is nevezi. "Painting with Cázanne".

A mai napig 83 kiállítást tudhat maga mögött, melyek eredményeként több mint 3000 darabot adott el, de sokat ajándékozott jótékonysági célra is.

Két géppel-hímzett munkája a "Hampton Court Palace Museum" – East Molesey, Surrey, England – falain látható.

Legutóbb Montreálban láthattuk képeit, ahol egy erőteljes, magabiztos művész festményeit, rajzait láthattuk. Nem is szükséges a kiállított festmények címét megnézni, erős érzelmi hatás sugárzik képeiről, egy olyan művész lelkivilága, aki a képeiben benne él. Erős színei, határozott vonalvezetése egy kialakult, pozitív egyéniséget mutat.
Ennek ellenére a játékos gyereket is megtaláljuk és biztosan láthatjuk ezeken a munkákon. Világosan látszik ez a “My Family” című képen, vagy a “Dreamland” olajfestményén. Ugyanakkor dramatikus megrázkódtatás tükröződik legújabb triológiáján a “September ll.” című olajfestményén.

Jeannette magyar szülők gyermeke, akire büszkék vagyunk itt Montreálban és az egész világon, a mienknek tekintjük és szeretjük, kívánunk további sok sikert.

 
az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2000 Magyar Krónika Rt