A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 

Kanadai Magyar Mûvészek Közössége

Újfent kellemes meglepetésekkel töltött estét nyújtott a megjelenteknek a Közösség két tagjának bemutatója május 26-án, a szokott helyen az Ifjusági Otthon termében.


Kiss Ida
június 4.

 
 
Marlene L. Tremblay fotómûvész munkája
Marlene L. Tremblay, fotómûvész, kanadai francia születésû, de pályája elvitte õt a világ minden részébe. Tanulmányait Quebecben kezdte, majd New Yorkban folytatta és Európában is több helyen tanult, dologzott, és tapasztalatot gyûjtött. Többek között Budapesten is hosszabb idõt töltött, és munkájára nagy hatással volt ez az idõszak.

A fekete fehér fényképezést választotta, de az utóbbi években kisérletei nagy eredményt mutatnak és érdekes hatása van a szinek játékának ezeken a képeken.
Technikája egyedülálló, saját elképzelése. Képeit lelkesedéssel fogadták a jelenlevõk.

Ezeken a színtelen képeken, a különbözõ színjáték olyan újszerû eredményt nyút, mintha a kép egészen más helyen lenne, nem is hasonlítva annak feket-fehér eredetijéhez. Munkájáról így szólt:
„ Amikor képeimet készítem, nagy örömet jelent nekem a fény a napsugár hatása a természetben és annak játéka nagyban befolyásol. Ahogy a fák levelein átvilágít és megváltoztatja azt, amit a másik oldalról másként látuk. A színekkel kombinálva a természet képe nagy élvezetet ad nekem és megadja a lehetõséget, hogy saját elképzeléseimet vigyem a fényképeimbe.”

 
 
Dávid Vera festõmûvész munkája
Dávid Vera festõmûvész, Magyarországon fejezte be tanulányait, a Szépmûvészeti Akadémián.
Kacskaringós úton három éve érkezett Montrealba. Bemutatott képein munkájainak változatából sok különbözõ behatás érzõdik. Maroccoi tartózkodása alatt készített munkáin mutatkozik a keleti hangulat, érzelem hatása.

Vera eredetileg festõ, de útkeresése nyomán elkerült a technika adott lehetõsége felhasználásával olyan egyedi mûvészet megteremtéséhez, amin saját tehetségével egészen újszerû, érdekes és lélekzetelállító hatást ér el.
A fénymásoló gépen a színekkel játszva a hatás mindig más, soha nem várt fodulatokat eredményez.

Ezt a technikát felváltja a „collage” szerû papírból összeragasztott keretekbe készített képek sora, ahol új megoldásai miatt, az anyag látszólag megváltozik és a papír a kõ hatását kelti.
az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2000 Magyar Krónika Rt