A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 
Kanadai Magyar Mûvészek Egylete

Kiss Ida
Montreál,
december 1.

A kiállítás izgalmai elmúltak és mûvészeink kipihenték a rendezéssel járó fáradalmakat, izgalmakat. Visszatérve a szokott programokhoz, november 24-én újabb bemutatót láthattunk a csoport rendszeres gyûlése alkalmával.

Ezúttal Kapás Tamás mutatta be munkáját és csodálhattuk technikáját, képeit.
Tamás Huntington Quebecben született és nevelkedett, Montrealban folytatta tanulmányait a Concordia Egyetemen. Montrealban él munkáját a városon belül és kívül folytatja, mint önálló illusztrátor dolgozik. Legnagyobb munkáit – a legismertebb cégeket említve - a Canada Post – bélyeg képeket rajzolt – Readers Digest, Washington Post, stb.
Gyermekkönyvek illusztrációit készítette, Les petits souliers, L’Enfant cowboy/The Cowboy Kid.

Jelenleg filmmunkát végez, a The Day After Tomorrow, See Jane Date and Nouvelle France.

A mûvész Ars Poetikáját, azután fogalmazta meg, miután egy utcai muzsikussal folytatott hosszú beszélgetés után azzal barátságot kötött és annak az életébõl, annak nehézségeibõl tanulva fogalmazta meg, saját félelmét is, az otthontalanságtól és szegénységtõl. Ez az érzés adta a lehetõséget, hogy Marc, az utcai muzsikus képét olyan behatóan és élethûen formázta meg.

Tamás nagy tehetségû különleges tehetséggel megáldott mûvész, de tehetsége mellett végtelen türelemmel is rendelkezik, ami folytán képes egy-egy munkáját hónapokig készíteni, és azt tökéletességig formázni.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2000 Magyar Krónika Rt