A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 
Magyar gyerekek Karácsonya 2004

Magyar Krónika
Montreál, január 18
.
Ciamarra Júlia-Ádám Christopher

Karácsonyi ünnepélyünk után az iskola tanulói és a közönség soraiban levő gyermekek is kaptak ajándékot. Az iskolai előadás után karácsonyi énekeket énekeltünk a Hungariában. Keresztes Imre elnök a műsor után a klub pénzbeli támogatását adta át munkájukban sikeres egyetemi tanulóknak: Ádám Alexandrának, Simon Viktornak és Ciamarra Dánielnek, valamint a Montreali Magyar Iskolának és a Gyöngyösbokréta Tánccsoportnak.

Ez úton is szeretnénk köszönetünket kifejezni a Hungária Klub vezetőinek és tagságának a fiatalok pártfogásért és a kedves vendéglátásért.

2004. December 19-én került megrendezésre a hagyományos Magyar Gyermekek Karácsonya a montreáli Magyarok Nagyasszonya Egyházközség dísztermében. A 11 órai ünnepi Szentmise után, a Montreáli Magyar Iskola tanulói, az egyházközség fiataljai, a tanárok, valamint a szülők, nagyszülők és rokonok együtt beszélgethettek az iskola által rendezett kötetlen ebéd során. Az ebédet követően kezdődött meg a Magyar Iskola karácsonyi műsora. A programot a torontói Szent Erzsébet Egyházközség és plébánia-templomból Montreálba látogató Jaschkó atya nyitotta meg. Az iskola diákjai hagyományos betlehemi műsorral, versekkel és karácsonyi énekekkel ajándékozták meg a szülőket.

Az utóbbi hetek során az osztályok keményen készültek és próbáltak a karácsonyi programra annak érdekében, hogy idén is színvonalas, ünnepélyes műsorral köszönthessék a monteáli magyar közösséget. Köszönet jár az összes tanárnak fáradhatatlan munkájukért és a szülőknek közreműködésükért, valamint külön elismerés az iskola elnökének, Ciamarra Júliának, a szép színpadi díszletért. Az iskola szereplése után a Gyöngyös Bokréta Népitánc-csoport gazdagította a műsort előadásával.

A hagyományt követve, a programon jelenlévő gyermekek mind egy kis karácsonyi ajándék-csomagot melyet Deák Ferenc atya, az egyházközség plébánosa osztott ki a műsor utolsó felében. A program után pedig az iskola tanári kara számos tanulóval és szülővel együtt a Hungaria Társadalmi Klubban karácsonyi énekeket és verseket adott elő a klub tagságának.
Idén így zárta első félévét a Montreáli Magyar Iskola.

Az új év első tanítási napja 2005. január 8-án volt.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2005 Magyar Krónika Rt