A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 
Dragonfly

Montreál, május 17.

Új kiállítással lepte meg nézõit Jankovics Marika. A Saidye Bronfman Center kiállítótermében április 2 és 23 között láthattuk a “Dragonfly” címû kiállítást

A kiállítást alkotó darabok, u.n. collagraphy összeállítása a mûvész idejének és erejének nagy részét igénylik. Azon a darabon, aminek nevét a kiállítás is viseli, Marika saját versét írta körbe. A festészet mellett több mint 100 verset írt. Saját mûvészetérõl így vall: - „a munkáim gyötrõdést, fájdalmat tükröznek, de azért egy kis humor is található bennük, így aztán elmondhatom, hogy minden benne van, az Élet a Halál és ami közte van”.

Amit készít, az mind spontán elképzelésbõl fakad, igyekszik támogatni az emberiség jóakaratát és a békét mindenek felett. Születésétõl fogva, két vallás törvényeivel nõtt fel. Felhasználva saját mûvészetében minkét, a katolikus és zsidó vallást, annak elemeivel gyakran találkozunk munkáin. A mûvészetnek ezt a fajtáját 1999-ben kezdete, legtöbb munkája nagy méretû.

A mai napig 14 collaget készített. 1985 óta állít ki, mai napig összesen 210 kiállítása volt. Számtalan díjat is nyert. Júniusban utazik a “Fellowship in Washington D.C.” nyerteseként a Washington-i Mûvészeti Fesztiválra, ahol másik, - világviszonylatban kiválasztott - tizenegy mûvész munkáival együtt állítják ki alkotásait.

Kívánunk további sok sikert és kiállítást nézõi örömére.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | C 2000 Magyar Krónika Rt