A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 
A Kanadai magyar Művészek Egyesülete

Kiss Ida
Montreál, március 24
.

A magyar muvészcsoport megint nagyon értékes estét biztosított tagjainak és látogatóinak. Doreent ismerjük jól, számtalan muvészi közremuködése alapján. Legutóbb a Delta Szállóban rendezett kiállítás összeállítása tanúskodott kiemelkedo kurátori tehetségérol.

Doreen mint festo érkezett Montreálba. Azokban az években már elkezdodött az a folyamat, amit késobb is nagy szeretettel folytatott, ahogy saját élete folyását, családján belül mutatta be munkáin keresztül.

Megindító az a fonalvezetése, ahogy saját gyermekkorát, leányukban látja folytatódni, ahogy összehasonlítja az élet hasonló mozzanatait saját, illetve édesanyja életében, késobbiekben a saját és leánya életében.

Elérkezik muvészi fokán ahhoz a ponthoz, ahol, segély-kiálltásként a világmindenségtol vár választ, hogy megtalálja helyét. Érzéseinek hu tükre „J'existe” címu képe.

Ezután kezdodik fényképészi idoszaka, amikor a fényképalbum segítségével folytatja a gondolatot, ahogy a nemzedékek életének hasonlatosságát mutatja be.

Majd élete folyamán az ország nyugati felén találja magát, és a vadvirágok, a természet eredetisége ihleti meg. Különös tekintettel a füvek, fák, az óceán és a szél kifürkészhetetlen ereje, és annak együttes megmutatkozásai. Errol tanúskodnak a ”Traveling Across America” korszak képei 1993-tól 1995-ig.

Fényképeinek kifestése egy új korszakot nyit megint életében, és ehhez tartozik az az idoszak, amikor visszatér Montrealba, ahol nincs óceán, és a természetet sem követheti annak eredetiségében, tehát a lehetoség nem nyújt többet, mint egy melegház nyövényzetének és annak légkörének tanulmányozását, majd megörökítését.

Különleges és megfoghatatlan hangulatú, átható képeket láthattunk ebbol az idobol, amibol egy önálló kiállítása is volt nemrégiben, a Westmount Városháza kiállítótermében.

Köszönjük Doreenak ezt a szép bemutatót, és gratulálunk tehetségéhez, egyedülálló munkájához.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2000 Magyar Krónika Rt